DnB Nor-sjef Rune Bjerke har hatt et massivt press mot seg siden rentemøtet 29. oktober, der Norges Bank kuttet styringsrenten med 0,50 prosentpoeng.

En rekke banker fulgte opp med kutt i boliglånsrenten - men ikke Norges største bank, DnB Nor. Det skapte et rabalder uten like i dagene som fulgte.

Les mer her:
Rentepopulistene

- Sett ned renten, eller få sparken, Bjerke!
Advarer mot å tro på rentefall
Brustad innkaller DnB Nor til "rentemøte"

"Krevde" rentekutt
Politikerne "krevde" rentekutt, det ble dratt i gang Facebook-aksjoner og Rune Bjerke fikk så ørene flagret fra flere hold.

Det hjalp ikke akkurat at DnB Nor leverte et knallresultat for tredje kvartal dagen etter rentemøtet i Norges Bank:

Les:
DnB Nor knaller til

Nå kommer imidlertid rentekuttet "alle" har ventet på, men det er ikke press fra kunder og politikere som ligger bak:

På bakgrunn av fallende pengemarkedsrente gjennom uken har DnB Nor besluttet å sette ned renten på boliglån med 0,5 prosentpoeng med virkning fra 30. november.

Norske pengemarkedsrenter falt for tredje dag på rad torsdag.

Les:
Nytt rentefall

- Raske på renteknappen
- Vi har hele tiden vært tydelige på at utviklingen i pengemarkedsrentene er avgjørende for vår rentesetting. Samtidig har vi lovet å komme raskt på banen så snart forholdene gjør det mulig. Etter Bank of Englands kraftige rentekutt i dag har pengemarkedsrenten gått ytterligere ned. Derfor trykker vi nå raskt på renteknappen og vil iverksette rentekuttet allerede fra 30. november, sier kommunikasjonsdirektør Trond Bentestuen i DnB Nor i en melding.

Bank of England kuttet i dag overraskende renten med hele 1,5 prosentpoeng:

Rentebombe i Storbritannia

Beste boliglånsrente i DnB Nor vil etter endringene være 6,75 prosent. Innskuddsrentene på sparekonti for personkunder i DnB Nor reduseres med inntil 0,50 prosentpoeng. I bedriftsmarkedet er rentereduksjonen på 0,50 prosentpoeng.

De nye rentesatsene gjelder fra 12. november for nye boliglån. Endringene i innskuddsrenter for personkunder gjelder fra 8. desember.

Lover ikke flere rentekutt - med det første
– Ingen har vel beskyldt oss for å være veldig taktiske, men som Norges største bank med 2,3 millioner kunder har vi et særskilt ansvar i turbulente tider, sier Bentestuen til NTB.

Han håper nå at den verste stormen vil legge seg, men kan ikke love nye rentekutt med det første. Da må Norges Bank først tilføre mer likviditet i markedet. Ytterligere fall i styringsrenten vil også kunne påvirke og dra ned rentebanen.

Rentekutt i Postbanken
Også Postbanken besluttet i dag å kutte renten.

- Vi har sagt at vi skal respondere raskt på positive signaler i rentemarkedet og har dermed besluttet å sette ned våre innskudds- og lånerenter med inntil 0,5 prosentpoeng, sier leder for Postbanken Jarle Mortensen i en pressemelding.

De nye rentesatsene gjelder fra 11. november for nye lån og allerede fra 3. desember for innskudd og eksisterende lån. Beste lånerente blir etter rentenedsettelsen 6,75 prosent.

Renten på Postbanken innskuddskonti reduseres med inntil 0,5 prosentpoeng. Beste rente på Kapitalkonto blir etter rentenedsettelsen 6,5 prosent. Ny BSU-rente blir 7,0 prosent. Renten på Postbanken Leve blir 2,5 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.