Halvparten av kundene i landets største bankkonsern DnB NOR vurderer å bytte til en annen bank, viser en meningsmåling som Synovate har laget for Dagbladet.

– Dette er som en demning som er i ferd med å briste i Norges største bank, DnB NOR. Bildet som begynner å tegne seg er at banken risikerer kundeflukt. En overveldende del av kundene sier «nok er nok», sier BI-professor Tor W. Andreassen til Dagbladet.

Undersøkelsen viser videre at 54 prosent av alle de spurte har boliglån. Av disse sier tre av fire nei på spørsmålet om de vurderer å bytte bank. Men for DnB NORs kunder er altså situasjonen annerledes. Der sier 49 prosent at de vurderer å bytte bank. 42 prosent av Glitnirs kunder svarer ja på samme spørsmål.

BI-professoren mener DnB NOR, som har staten som hovedeier, ignorerer sitt ansvar om å levere verdier til sine kunder. Banken har sovet i timen, mener Andreassen.

Les også: - Vent med å bytte bank

Flott
Også Forbrukerrådet er kritisk til DnB NOR.

– Dette må jo være resultatet av at DnB NOR sjelden eller aldri går til topps på rentebarometeret. Det er flott at folk begynner å bli bevisste i forhold til renta og ser at det er penger å spare, sier rådgiver Bjørnar Eilertsen i Forbrukerrådet.

DnB NORs informasjonsdirektør Aud-Helen Rasmussen mener banken får ufortjent mye kritikk. Boliglånsrenten er konkurransedyktig, og banken skal jobbe hardt for å sørge for fornøyde kunder, sier hun.

Fra tidlig neste år blir det mulig å flytte banklån via Finansportalen på nettet. Det opplyser forbrukerminister Anniken Huitfeldt (Ap), som mener dagens bankkunder er for lojale.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.