DNO har evakuert selskapets utenlandske ledere ut av Jemen. Istedet vil over 250 jemenitter fortsette å arbeide på DNOs tre oljefelt i landet. DNO tror ikke evakueringen av ledelsen vil ha noe å si for DNOs oljeproduksjon i landet.

- Våre operasjoner er ikke påvirket av urolighetene, men alle utlendinger som arbeider i DNO forlot Jemen i forrige uke i nært samarbeid med vestlige ambassader, sier DNOs informasjonssjef Tom Bratlie til Reuters.

DNO har tre oljeproduserende felt i Jemen, som produserte over 6000 fat per dag i fjerde kvartal ifjor. Ti ledere er evakuert til Dubai, hvor de nå styrer DNOs Jemen-operasjoner.

Jemens president Ali Abdullah Saleh mister stadig mer støtte. Mandag hoppet en toppmilitær og minst 18 andre offiserer over itl opposisjonsbevegelsen som krever presidentens avgang.

DNO tror selskapet vil beholde sine oljeandeler i landet hvis det blir et regimeskifte i Jemen. Brattlie påpeker at selskapes seks lisenser i Jemen er med Jemens oljedepartement og ikke med Jemens president Ali Abdullah Saleh.

- Det er ingen personlig tilknytning til dette. Vi har våre kontrakter med lovlige myndigheter i Jemen og hvis vi opplever politisk endring vil vi tilpasse oss som best vi kan, sier Brattlie til Reuters.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.