Dockwise har inngått en avtale om å kjøpe rundt 54 prosent av aksjene i Fairstar Heavy Transport, og har intensjon om å by 9,30 kroner pr aksje kontant for resten av aksjene i selskapet.

Det opplyses i en melding søndag.

Rundt 19 prosent av aksjene i Fairstar er kjøpt uten betingelser, og ventes gjennomført snart.

Resten av aksjene er avtalt kjøpt betinget av beslutning om finansiering gjennom emisjon av nye aksjer, foreslått for generalforsamlingen 9. mai.

Emisjonen ventes til 230-300 millioner dollar, der 234 millioner av 250 millioner planlagt i en tegningsrettsemisjon allerede er forpliktet. Det vil dessuten hentes 50 millioner dollar i ”broegenkapital” i form av preferanseaksjer.

Kommer dette på plass, har Dockwise intensjon om å fremme bud på Fairstar.

Et bud på 9,30 kroner innebærer en premie på mer enn 22 prosent fra sluttkurs fredag på 7,62 kroner.

Budperioden ventes til 14. mai til 11. juni, med oppgjør 25. juni.

Dockwise har også intensjon om å kjøpe Fairstar-obligasjoner fra de obligasjonseierene som ønsker å gå ut av sine posisjoner.

"Konsulteringsprosess"
Det fremgår samtidig at Dockwise har informert ledelsen og styret i Fairstar om aksjekjøpene og sine planer, og har invitert selskapet med på en "konsulteringsprosess”. Også nederlandske og norske myndigheter er informert, og fagforeningene er invitert til konsultasjoner.

Dockwise venter at et kjøp av Fairstar Heavy Transport vil være umiddelbart forbedrende på ebitda og kontantstrøm.

Det ventes betydelige langsiktige inntekts- og kostnadssynergier knyttet til bedre flåteplanlegging og reduserte kostnader.

Aksjonærene i det sammenslåtte selskapet vil nyte godt av større masse/markedskapitalisering og bedret likviditet.

Det vises også til at en sammenslåing vil redusere avhengigheten av kortsiktige oppstrømskontrakter.

Pareto Securities og Pareto Project Finance er rådgivere for Dockwise, og globale tilretteleggere i emisjonen. ABN AMRO og Kempen & Co vil være med- tilretteleggere.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.