Sandnes Sparebank er en av landets største frittstående sparebanker og blir en del av Eika-alliansen som allerede omfatter 76 sparebanker.

Banken blir den klart største i alliansen med en forvaltningskapital på rundt 30 milliarder kroner.

Til sammenligning har den største banken i alliansen i dag, Totens Sparebank, like under ti milliarder kroner i forvaltningskapital.

Den største eieren i Sandnes Sparebank er Sparebank 1 SR-Bank, som har cirka 14 prosent av egenkapitalbevisene i banken. Sandnes Sparebank har dermed valgt en annen allianse enn hovedeieren og flytter blant annet it-drift og samarbeid om spareprodukter til Eika.

– Det er meget gledelig for oss å ønske Sandnes Sparebank velkommen som alliansebank i Eika. Jeg er overbevist om at de vil bidra på en god måte inn i alliansen, slik vi har lært banken å kjenne, sier Eikas konsernsjef Hege Toft Karlsen i en pressemelding.

Eika er den første store banken som blir med i alliansen siden den såkalte Terra-skandalen for fem år siden og navnebyttet fra Terra til Eika ifjor.

– Når Sandnes Sparebank velger å bli en alliansebank er det en bekreftelse på at snuoperasjonen i Eika har vært vellykket, sier Toft Karlsen.

Les også: Mener bank-aksjer er en god investering (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.