I et land med flere mobilabonnementer enn det er folk, er det kanskje ikke så pussig at mange blir hekta.

Totalt er det omtrent 4,8 millioner mobilabonnenter i Norge, og Respons Analyse har foretatt en undersøkelse blant cirka 1500 av dem. Der avsløres det at 59 prosent bare klarer seg uten mobil i inntil et døgn.

Maks én time uten
Undersøkelsen, som er gjort på oppdrag av mobiloperatøren Chess, viser samtidig at ti prosent av norske mobileiere bare klarer seg uten telefonen i én time. Etter to timer svarer elleve prosent at de må ha kommunikatoren sin tilbake, mens 17 prosent svarer at de ikke klarer seg uten i mer enn et halvt døgn.

Karsk, sodd – og mobbil'n
De fleste mobil-junkiene befinner seg i Trøndelag, ifølge undersøkelsen. Av de som ikke klarer seg uten mobilen i mer enn én time, er 20 prosent fra dette fylket. Bare seks prosent av de mest avhengige befinner seg i Nord-Norge og Sørlandet.

- Jeg kan ikke forklare grunnen til at trøndere er mer opptatt av mobiltelefonen enn andre, sier Chess-sjef Per Christian Andersen i en pressemelding.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.