Nedetiden på Sevan Marine-riggen Sevan Driller blir én til to uker lenger enn forventet.

Det kommer frem i en børsmelding fredag morgen.

Selskapet meldte i begynnelsen av november at det måtte ta opp utblåsningsventilen på boreenheten for å reparere den, og forventet da at nedetiden skulle være på 20 dager.

Nå blir altså nedetiden på tilsammen fire til fem uker. Tidligere har selskapet opplyst at Sevan Driller har blitt tatt midlertidig av kontrakt frem til problemet med utblåsningsventilen løses, som koster selskapet 450.000 dollar dagen i tapte inntekter.

Sevan har begynt å frakte opp utblåsningsventilen, og brønnen har blitt plugget. På dekk vil ventilen repareres og senkes ned igjen.

Dette er bare nok en dårlig nyhet for Sevan, som også har slitt med nedetid på enheten også tidligere. 17. september meldte selskapet at enheten hadde vært ute av drift siden 25. august grunnet problemer med DAT-sylindrene i borepakken. Den var tilbake i drift 26. september, før den ble tatt ut av drift igjen i begynnelsen av november.

Sevan Marine-aksjen (SEVAN) har falt nesten 40 prosent hittil i år.

Les også:

<b>Ny forsinkelse for Sevan</b>

<b>- Horrible tall</b>

<b>- Har godt forhold til leverandørene</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.