Tv-stasjonen NBC og representanter for Conan O'Brien er i ferd med å signere en avtale som vil gi O'Brien og hans stab rundt 40 millioner dollar for å gi fra seg programmet "The Tonight Show, skriver The Wall Street Journal.

For to uker siden ble det kjent at den amerikanske tv-stasjonen NBC ønsket å la Jay Leno få tilbake sendetiden han hadde da han var programleder for det tradisjonsrike "The Tonight Show". For et drøyt halvår siden ble Leno erstattet av den yngre Conan O'Brien som hadde kommet til tv-stasjonen i 2004 med løfte om at han skulle overta det populære showet innen fem år.

Fikk nytt program
Jay Leno fikk et nytt show da O'Brien overtok snakkeshowet som på mange måter regnes som flaggskipet av alle talkshowene i USA. Det er Lenos nye show som får sendetiden The Tonight Show har hatt frem til nå.

Inkludert i de rundt 230 millioner kronene NBC skal være villig til å betale for å endre på sendeplanen er penger til programlederens stab og kompensasjon til O'Brien for at han må være i karantene i underkant av ett år. O'Brien får heller ikke lov til å snakke stygt om NBC etter å ha undertegnet avtalen, i følge Wall Street Journals kilder.

Ble anstrengt
Den siste uken har begge programlederne brukt sine respektive tv-program til å ha det moro på den andres eller på tv-kanalen NBCs bekostning. Dette kan det altså bli slutt med så fort O'Brien undertegner sluttavtalen. Kilder mener at det kan skje allerede i løpet av tirsdagen.

Conan O'Brien debuterte som programleder for The Tonight Show så sent som i juni. Kanskje ikke rart at Jay Leno, etter at kontroversen ble kjent, vitset med at NBC står for "Never Believe your Contract.

Var ikke enig
På mandag fortalte Leno at han motvillig hadde gått med på å flytte sitt nye halvtimes show til det klokkeslettet O'Brien hadde hatt, etter å ha blitt overtalt at NBC-topper om at O'Brien var med på planen.

- Conan O'Brien har vært en gentleman, sa Leno.

I ettertid har det vist seg at O'Brien ikke var villig til å flytte sitt show en halvtime senere. Eller som han selv fortalte seerne i forrige uke:

- Du kan gjøre hva du vil her i livet.... Bare ikke Jay Leno har lyst til å gjøre det samme.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.