Det er stor risiko for en het sommer i Europa på det politiske området, sier den svenske bankveteranen Lars Thunell til Dagens Industri.
De gode nyhetene er imidlertid at eurokrisen går mot slutten.
De dårlige er at eurokrisen blir etterfulgt av en sosial krise og en jobbkrise, sier Thunell som nettopp har forlatt posten som sjef for Verdensbankens finansieringsorgan IFC.
- Det er en jobbkrise og den politiske sprengkraften er enorm. Det kommer til å dukke opp småkriser og virkelige kriser - først og fremst sosialpolitiske, drevet av folk som ikke har nok penger til å forsørge sin familie og fra ungdommer som blir totalfrustrert over at de ikke kan finne en fornuftig sysselsetting, sier han til avisen.
Drastiske tiltak må til
Thunell advarer om at det vil ta lang tid å komme seg ut av jobbkrisen, og at det vil kreve drastiske tiltak som lønnskutt, endrede arbeidstider og kutt i pensjoner for å ta seg ut av avgrunnen.
- I dag bygges det opp stengsler rundt dem som er på arbeidsmarkedet, stengsler som holder alle andre ut, sier han til Dagens industri.
Thunell er derimot optimistisk til euroen, og spår at den europeiske valutaen vil overleve og at ingen av landene i eurosonen vil bli sparket ut av valutasamarbeidet.
Les også:
- Hele greia er dødsdømt
Frykter fattigopprør i Europa
<b>Spanske småsparere mister sparepengene sine</b>
<b>- Hellas vil bruke mange år på å reise seg</b>
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.