En massiv innsprøytning av kapital i det europeiske rentemarkedet kombinert med rekordlav euro mot dollar, borger for et godt investeringsklima for europeiske aksjer, skriver MarketWatch, som viser til det franske meglerhuset Société Générale (SG).
Mandag starter toppsjef Mario Draghi i Den europeiske sentralbanken sine varslede tilbakekjøp av obligasjoner for 60 milliarder euro i måneden i et håp om å få sette fart på Europa.
Øvelsen ventes å sette allerede rekordlave obligasjonsrenter under ytterligere press, og friste investorene til å lete etter utbytteaksjer for stabil avkastning, mener analytikerne i SG.
Meglerhuset har identifisert åtte såkalte premiumaksjer som ventes gi en utbytteavkastning på 3,5 prosent eller mer:
- Det nederlandske oljeselskapet Royal Dutch Shell
- Det britiske gruveselskapet Rio Tinto
- Verdens største stålprodusent franskindiske ArcelorMittal
- Det britiske forsikringsselskapet Aviva
- Det italienske kraftselskapet Enel
- Det italienske bankkonsernet Intesa Sanpaolo
Euroen handles i dag til laveste nivå mot dollar på elleve år. Valutaen kan komme til å svekke seg ytterligere som følge av den europeiske pengeflommen, ifølge SG.
Det er i tilfelle gode nyheter for selskaper med kostnadene i euro og inntektene i andre valutaer. Meglerhuset peker på ArcelorMittal, den franske hotellkjeden Accor, den spanske klesgiganten Inditex og bilprodusenten Renault som gode kandidater.
Selv om en rekke europeiske aksjer allerede har gått mye, mener SG at det er rom for ytterligere oppgang. Dette forsterkes av lav oljepris, svak euro og støttetiltakene fra den europeiske sentralbanken.
Mer volatile aksjer som kan dra største nytte av dette er blant annet det franske bankkonsernet Credit Agricole, nevnte Intesa Sanpaolo, det finske mobilprodusenten Nokia og italienske Enel, mener SG.
En euro handles til 1,089 dollar og 8,59 kroner mandag.
Les også:
Norwegian vil fly til India
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.