Østerrikes finansminister mener det nesten ikke er til å unngå at Hellas trer ut av eurosamarbeidet, men det kan kun skje hvis Hellas ber om det og andre land er enige, sier han.

– Konsekvensene for eurolandene er langt fra så ille som for Hellas. Det er klart at ett land ikke under noen omstendighet kan drive utpressing mot EU-kommisjonen og eurolandene, sier Østerrikes finansminister Hans Jörg Schelling i et intervju med avisen Die Presse.

Den greske nasjonalforsamlingen vedtok natt til søndag å holde en folkeavstemning søndag 5. juli om hvorvidt landet skal godta det siste forslaget fra kreditorene.

Forslaget innebærer nye kutt og reformer, men også flere lån som vil holde gresk økonomi flytende.

Samtidig har EU sagt nei til å forlenge den nåværende låneavtalen fram til folkeavstemningen. Den utløper tirsdag samtidig som Hellas må betale låneforfall på over 1,5 milliarder euro til Det internasjonale pengefondet (IMF).

Søndag holder Den europeiske sentralbanken enda et krisemøte for å vurdere om støtten til greske banker skal opprettholdes slik at de ikke kollapser.

Greske bankkunder har de siste dagene tømt bankkontoene sine i frykt for å miste sparepengene sine.

Les også:
Skal jobbe sammen for bankstabilitet
- Hellas er ikke en gjest i Europa
Hellas' nasjonalforsamling vedtar folkeavstemning  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.