DN fulgte fire gründerselskaper i oppstartsfasen for fem år siden. Foreløpig er det kun ett med suksess.
- Gründere: Siv Rita Svendsen (40) og Lene Eriksen (38).
- Forretningsidé: Teleskopkork for flytende produkter – både til bruk i medisin- og kosmetikkindustrien. Korken lar forbrukeren få med alt innholdet på flasken.
De fem siste årene har vært preget av både oppturer og nedturer for Elecape og deres justerbare kork. Etter endt inkubatortid ved Forskningsparken har grûnderne jobbet med å bygge opp et nettverk i kosmetikkindustrien.
– Det er kostbart å starte opp, spesielt når man skal patentere sitt produkt, sier gründerne Siv Rita Svendsen og Lene Eriksen.
Innovasjon Norge har støttet Elecape med flere stipender, og selskapet har i dag en kunde som ønsker å lansere sin neste neglelakk-kolleksjon med Elecapes justerbare kork. Selskapet sitter i dag med patent i USA og Norge, med mulighet for patent også i Europa. Nå prøver de å påvirke bloggerne.
– Vi har blitt lagt ned mye tid i å kartlegge de store neglelakk-bloggerene rundt om i verden. Vi vet kosmetikkbransjen følger med på sosiale medier og dette vil gi aktørene mulighet til å ta kontakt med oss,sier Eriksen.
Men, å ha et attraktivt produkt har desverre vist seg å være av interesse for flere enn potensielle kunder.
Et samarbeid med et annet selskap, endte i retten ifjor høst. Det andre selskapet mente de hadde rett på å overta eierandeler i Elecape som kompensasjon for råd og samarbeid, sier Eriksen. Elecape vant imidlertid frem i retten.
I dag jobber Elecape med å få på plass en ny investor.
Slik gikk det med de andre:
Olav Rindal (77) og Trond Halden (53) satset på feil partnere – og tapte penger
Pål Kristian Levang (43) ga opp å hente inn kapital – men har bygd selskapet med støtte fra familie og venner
Biometriselskapet til Kim Humborstad og Joakim Egseth Solberg har akkurat hanket inn 40 millioner kroner fra en ny kinesisk samarbeidspartner.
Nå skal alle kunne booke sitt private band
I serien «DNs Pitchekonkurranse» får du hver uke presentert de mest spennende bedriftsideen i Norge, på under 90 sekunder.
Hvor finner du artistene som er flinke nok til å kunne spille i bryllupet ditt, men samtidig ukjente nok til at du kan ta deg råd til dem? Inspirert av delingsøkonomien vil Lydelig vil koble usignerte artister med spillejobber.
Les mer her.
Kim kjører Uber, leier ut rom på Airbnb og har startet et vaskeselskap uten ansatte
Sjokkerende lave tall: Kvinneandel på 0,99 prosent blant norske teknogründere
Gründerblogg: Derfor bør din neste idé IKKE være en app(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.