Brasilianske senatorer debatterer nå riksrettsaken mot president Dilma Rousseff langt på overtid.
81 senatorer skal stemme om hvorvidt Rousseff skal stilles for riksrett. Så langt har 58 av dem tatt til talerstolen, og 41 har sagt at de vil stemme for å stille henne for riksrett, ifølge britiske The Guardian. 41stemmer er flertallet som kreves for å igangsette prosessen.
Dersom alle stemmer som de frem til nå har sagt de vil stemme, stilles Rousseff for riksrett for triksing med budsjettene i forkant av valget hun vant i 2013.
Dersom hun stilles for riksrett må Rousseff ut i en 180 dagers obligatorisk suspensjon mens riksrettssaken behandles. Det mener ulike eksperter hun ikke vil klare å komme tilbake fra.
Det er i hovedsak to saker som rammer Rousseff. Det ene er at hun anklages for å trikse med statsbudsjettene i forkant av valget i 2014. Hun skal ha tatt opp uautoriserte lån fra statlige banker for å få underskuddet til å se mindre ut. Rousseff har hele tiden nektet skyld i saken.
I tillegg kryper den omfattende korrupsjonssaken i det statlige oljeselskapet Petrobras (se faktaboks) stadig nærmere Rousseff og hennes allierte. Flere av hennes politiske allierte er under etterforskning for korrupsjon i saken, og hun er selv under mistanke ettersom hun selv satt som styreleder i selskapet i flere år.
I tillegg til de politiske skandalene og korrupsjonssaken i landet har Rousseff slitt med rekordlav oppslutning blant befolkningen etter den svake økonomiske utviklingen landet har vært gjennom den siste tiden.
Les mer om Brasil på DN.no:
Full forvirring og «desperat maktkamp» om fremtiden til Brasils president
Rousseff lover å kjempe lang kamp mot riksrettssak
IMF kutter kraftig i utsiktene for Brasil
Les også på DN.no:
Fotballagent Rune Hauge kobles til over 200 ulike selskaper i skatteparadiser (DN+)
Slik triller 10 av Norges fremste økonomieksperter terningen over Siv Jensens «nye» budsjett (DN+)
55 år gammel satset Jostein (67) alt på ett kort. Nå ruller millionene inn.
Anbefalt av DNtv:
Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:
Hvor høye må lederlønningene bli før Oljefondet sier stopp? Dette fikk vi ikke svar på i Telenors Vimpelcom-rapport. Og Terje Erikstad har tatt en reise tilbake til 1980-tallet for å gi svaret på hvorfor det ikke blir full krise denne gangen. </em></p><p ><em>DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg <a href="https://www.dn.no/kundeservice/min-side#nyhetsbrev">her</a>.</em></p></field><field name="paid">false</field><field name="fbfeed">false</field><tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Dilma_Rousseff" relevance="1.0"/><tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Brasil" relevance="0.4"/></content></escenic></em></p></div>(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.