- Det er veldig trist. Men vi har gjort absolutt det beste vi kan, sier shippingmilliardær John Fredriksen til TV 2 Nyhetene onsdag kveld.

Han forteller at administrasjonen og Frontline mangaments hovedkontor flyttes ut i løpet av dette året og neste.

- Vi må jo konkurrere og har ikke noe valg, sier Fredriksen til tv-kanalen og oppgir at problemet er mangel på arbeidskraft og rekruttering.

- De som har vært i shippingbransjen har flyttet ut for å konkurrere. Det har ikke blitt noe rekruttering her. Det er helt naturlig at det som har skjedd, har skjedd, sier han.

- Mannsdominert
John Fredriksen, som selv flyttet fra Norge for flere tiår siden, har fortsatt ingen planer om å flytte tilbake til fødelandet. Men han avviser ikke fullstendig at han en gang i fremtiden bosetter seg i Norge igjen.

Fredriksen to døtre, tvillingene Cecilie og Kathrine Astrup Fredriksen er utpekt som arvinger av farens imperium. Men pappa Fredriksen medgir at det kan bli vanskelig for dem å overta.

- Denne bransjen er så mannsdominert. Det blir vanskelig for dem uansett. Vi tar en dag av gangen når det gjelder det, sier han til TV 2.

Les også: Fredriksen: - Jeg eier ingenting

<b>- Jeg flyktet fra systemet </b>


<b>- Formuesskatten ville kostet Fredriksen 1,5 millioner i døgnet</b>

- Jeg er møkkalei!
(2010)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.