Archer har til hensikt å gjennomføre en rettet emisjon på 250 millioner dollar for å betale 2013-gjeld på 100 millioner dollar i tillegg til andre gjeldsforpliktelser på 150 millioner dollar.

Det opplyses i en melding torsdag.

Archers fem største aksjonærer, som til sammen eier 68 prosent av selskapet, støtter emisjonen, og har garantert den fulltegnet til kurs min en dollar pr aksje.

Seadrill vil i tillegg garantere 100 millioner dollar for å støtte opp om Archers eksisterende bankfasiliteter.

Archer skriver at løsningen reduserer den finansielle risikoen, og at det nå ikke skal betales avdrag før november 2014.

«Dette vil redusere selskapets kontant break even-nivå, og gi rom for selskapets planlagte investeringer», heter det.

Selskapet planlegger å gjennomføre den rettede emisjonen i løpet av neste uke.

Resultater
Archer opplyser i en annen melding at selskapet estimerer inntekter og ebitda til 537 millioner dollar og 30 millioner dollar for fjerde kvartal 2012.

Det opplyses i en melding torsdag ettermiddag.

Samme kvartal året før hadde selskapet inntekter på 552 millioner dollar.

Resultatet i fjerde kvartal er inklusive 14 millioner dollar i engangsposter i Argentina og Alaska, skriver Archer i en melding.

I Argentina har selskapet ikke ført inntekter for 15 rigger i desember da de har gått inn i reforhandlinger om betingelsene fra tidlig 2013.

«Vi venter å komme til kontraktmessig enighet med våre kunder i første kvartal inneværende år, skriver Archer.

Selskapet har også tatt et tap på åtte millioner dollar i Alaska, knyttet til en kunde som ikke har betalt. Det er anlagt søksmål, og selskapet «tror sterkt» at deres krav er berettiget.

Archer opplyser at det har sett en økning i aktiviteten i USA i første kvartal. I hovedsak dreier dette seg om bedret utnyttelse innen coil-rør, kabelutstyr og presspumper. Selskapet har i øyeblikket alle fem frac-flåter i operasjon, men samtlige forretninger lider av lave marginer, opplyser selskapet.

Platform- divisjonen vil nyte godt av at modulriggen «Archer Emerald» er i full operasjon i New Zealand fra 1. januar 1013.

Ansetter ny sjef
Archer-styret opplyser også at det vil ansette en permanent konsernsjef i løpet av de neste månedene for å støtte den neste fasen i selskapets utvikling.

"Løsningen som nå er funnet vil tillate at Archer gjenoppretter balansen og fullt ut kan fokusere på driften fremover. Vi er forsiktig optimistisk av den økte aktiviteten i den amerikanske landvirksomheten vi har sett siden begynnelsen av året», heter det.

Innen EMT-virksomhetsområdet melder selskapet at wireaktiviteten i USA er ventet å gradvis bedres fra et svakt fjerdekvartal, mens den teknologiske delen fortsetter å få større aksept som igjen viser betydelig vekst.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.