Samtidig holder Arbeiderpartiet stand over 41 prosent.
Siden Poll of polls startet sine beregninger i januar 2008, har Frp aldri hatt et gjennomsnitt på 10-tallet. Før nå. Snittet av ni nasjonale meningsmålinger i mars, gir partiet en oppslutning på 10,4 prosent.
Det er en tilbakegang på 0,8 prosentpoeng fra forrige måned. Frp har falt sammenhengende siden statsbudsjettet ble lagt fram i fjor høst, da partiet ble målt til like over 14 prosent.
Høyre-fremgang
Regjeringspartner Høyre opplevde på sin side et tilsig i mars. Oppslutningen økte med 1,5 prosentpoeng til 22,8 prosent, men fortsatt ligger Høyre 4 prosentpoeng under nivået før statsbudsjettet ble lagt fram i fjor høst.
Samlet oppnår Høyre og Frp 33,2 prosent oppslutning, noe som ville gitt 60 mandater på Stortinget dersom mars-snittet hadde vært valg. Til sammen 17 representanter ville måttet forlate Stortinget med et slikt resultat.
Over fire av ti
På den andre siden av midtstreken ligger Arbeiderpartiet stabilt på sitt nye høye nivå. En tilbakegang på 0,5 prosentpoeng fra februar gir likevel et gjennomsnitt på 41,4 prosent.
Ap ser 40-tallet på åtte av ni meningsmålinger som ble tatt opp i mars.
Det er femte måned på rad der flere enn fire av ti velgere samler seg om Ap.
Arbeiderpartiet ville fått en stortingsgruppe på 75 mandater med slike tall i et valg. Det er 15 flere enn Høyre og Frp til sammen.
Siden 2009
For de øvrige partiene er det bare små endringer fra februar til mars, men likevel med noen interessante utslag.
KrF øker med 0,2 prosentpoeng til 5,5 prosent. Det er partiets sterkeste måned siden november i fjor – men kanskje viktigere: den tredje sterkeste måneden siden oktober 2009.
Senterpartiet øker med beskjedne 0,1 prosentpoeng til 5,8 prosent. Det er likevel nok til at mars 2015 blir Sps sterkeste måned siden september 2009.
Venstre faller med 0,3 prosentpoeng til 5,5 prosent. Det er det svakeste Venstre-snittet i noen måned siden juni 2013.
Ap + KrF = sant?
Fordelt på antall mandater ville Nydalen-kvartetten med regjeringspartiene og støttepartiene KrF og Venstre fått 78 seter i Stortinget dersom mars-snittet hadde vært valg. Det er 18 færre enn hva de fire oppnådde ved valget i 2013, og sju representanter mindre enn hva som må til for å sikre flertall.
På den andre siden ville den rødgrønne koalisjonen med Ap, SV og Senterpartiet fått 88 mandater og flertall.
Men også et tenkt tilfelle der KrF bytter side ville kunne ført til regjeringsmakt for Jonas Gahr Støre. Ap og KrF ville samlet hatt 85 mandater med mars-tallene bak seg.
Miljøpartiet De Grønne gikk tilbake 0,3 prosentpoeng, men beholder sine to mandater fra februar. Rødt er inne med ett mandat med en oppslutning på 1,5 prosent i mars. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.