For selskapet er fortsatt tidlig i utviklingsfasen, og har bare en av sine flytende produksjonsenheter i arbeid. "SS Piranema", selskapets første enhet, er dermed den eneste inntekstbringeren, og får topplinjen opp i 24 millioner dollar.

Enheten har generert inntekter siden mars 2007, men kostadene med selskapets mange nybygg er store, og Piranema greier ikke å trekke bunnlinjen i pluss.

Det er heller ikke forventet, for analytikerne ligger inne med estimater som tilsier at selskapet skal gå i pluss rundt 2009, selv om det er relativt store sprik i nøyaktig når man kan se svarte tall. Da kommer til gjengjeld selskapets stadig økende flåte til å generere store inntekter for Sevan-sjef Jan Erik Tveteraas og de andre aksjonærene i selskapet.

Finanskostnadene har økt i forhold til fjoråret på grunn av en økning i lånekostnadene ettersom det er et stigende antall byggeprosjekter i gang. I tillegg har den styrkede kronen mot dollar ført til en økning i valutatapet fordi selskapets lån er i dollar.

Nisjespilleren Sevan Marine har stor tro på fremtiden.

"De fundamentale forholdene i offshore-industrien er fortsatt sterke, og Sevan venter at den høye etterspørselen kommer til å fortsette i våre fokusområder, som er den teknologisk utfordrende delen av markedet", heter det i kvartalsrapporten.

Som ventet
Analytiker Ingolf Gillesdal i Nordea Markets mener tallene var på linje med forventningene, men at bunnlinjen og driftsresultatet var svakere på grunn av de økte finanskostnadene og valutaeffekten.

Alle prosjektene går etter planen, og selskapets andre enhet, "Sevan Hummingbird", kommer til å starte produksjon senere dette kvartalet.

"Markedet for flytende produksjonsenheter (FPSO) er positivt, og vi venter at Sevan kommer til å øke kontraktsordreboken betydelig de neste månedene", skriver Gillesdal i en fersk oppdatering.

Han opprettholder sin kjøpsanbefaling og kursmål 77 kroner, som gir en oppside på 18 prosent.