Tanmarkedet er preget av massiv overkapasitet, og slik ser det ut til å forbli en stund, mener styret i John Fredriksen-kontrollerte Frontline.
- Det kan ta noe tid før en fornuftig markedsbalanse er gjenopprettet, og vi får en solid styrking av tankmarkedet, skriver styret i selskapets kvartalsapport.
De mener at tankmarkedet er avhengig av at overflødige skip fases ut, og at den globale veksten tar seg opp.
Kan slippe opp for penger
Dersom tankmarkedet ikke tar seg opp i nær fremtid, og selskapet ikke lykkes i å hente mer kapital eller selge eiendeler kan det bli tøffe tider for tankrederiet.
- Det er en risiko for at Frontline ikke vil ha tilstrekkelig med kontanter til å tilfredsstille likviditetskravene og betale tilbake på det konvertible obligasjonslånet på 225 millioner dollar som forfaller i april 2015, skriver styret.
- En slik situasjon kan tvinge frem en restrukturering av selskapet, inkludert tilpasning av leie-forpliktelser og gjeldsavtaler, skriver styret.
Da Frontline var i ferd med å gå tomt for penger ved årsskiftet 2011/2012 ble fem nybyggingskontrakter og ti eide råoljetankskip med tilhørende gjeld overført til nyskapningen Frontline 2012. Prisen var 1,1 milliarder dollar.
Les også: Fredriksen tar Frontline 2012 til Wall Street
Tydelig preget
Nå er selskapets resultater tydelig preget av de stramme markedsforholdene.
Frontline Ltd. fikk et driftsresultat på 0 millioner dollar i første kvartal 2013, mot et driftsresultat på 18 millioner dollar i samme periode året før.
Nettoresultatet var -19 millioner dollar i kvartalet (7).
Rederiet hadde totale driftsinntekter på 126 millioner dollar (149), og en eps på -0,24 dollar (0,09) i årets første tre måneder.
Basert på ratene hittil i andre kvartal sammen med økte tørrdokkostnader og nåværende utsikter venter styret at driftsresultatet i andre kvartal vil være svakere enn i første kvartal.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.