Frontline falt 13,4 prosent til 22,08 kroner etter å ha steget henholdsvis 13,3 og 26,5 prosent mandag og tirsdag etter at styret godkjente den nye restruktureringsplanen.
Oppjusterer
Analytiker Ole G. Stenhagen i SEB Enskilda oppjusterer kursmålet sitt på Frontline fra 4,40 til 5,95 kroner etter gårsdagens restruktureringsplaner, men gjentar sin salgsanbefaling.
Les mer: Fredriksen restrukturerer Frontline
Han beregner at de nye kontantmessig break even-ratene går til 17.600 dollar per dag for VLCCer og til 12.800 dollar per dag for suezmaxer og mener selskapet med dette øker sin evne til å overleve i et svakt marked.
- Det er bra at Frontline overlever
Analytikeren tar imidlertid forutsetning om at de reforhandlede ratene er verdinøytrale for selskapet og estimerer en gjenværende selskapsverdi i Frontline til 5,95 kroner per aksje.
- De nye forhandlede ratene er egentlig flytende rater opptil de gamle ratene hvor befrakteren får 100 prosent igjen for differansen dersom markedsratene beveger seg over de avtalte ratene. Det er bra at Frontline overlever, men befraktningsavtalen i seg selv har ikke så stor verdi. I tillegg økes profitten Ship Finance får fra 20 til 25 fra differansen mellom markedsraten og den gamle raten, sier Stenhagen til TDN Finans, men peker på at det kan være lang tid før profittdelingen blir et tema.
«Vi venter at investorer som ser nøytrale eller bedre utsikter for tankmarkedet, gitt ledelsens strukturelle evner, vil ønske å eie Frontline 2012. Selv om det ikke er stadfestet noen rettigheter i forhold til utstedelsen av de nye Frontline 2012-aksjer, har styret uttrykt intensjon om å favorisere eksisterende aksjonærer. Før dette er oppklart, tror vi Frontline-aksjen vil handles med en premie i forhold til verdivurderingen», heter det i oppdateringen fra SEB Enskilda.
Frontline FRO var ned 13,41 prosent til 22,08 kroner, omsatt for 79 millioner kroner.
DNB i fritt fall
DNB var blant de svakeste aksjene på Oslo Børs onsdag med en nedgang på over seks prosent, sammenlignet med en nedgang på 1,7 prosent for Bloomberg sin europeiske bank og finansindeks.
UBS nedgraderte onsdag morgen aksjen fra kjøp til nøytral og kuttet kursmålet fra 84 til 63 kroner, ifølge TDN Finans. Meglerhuset venter en lavere utlånsvekst fremover i tillegg til en lavere utbyttegrad.
DNB endte ned 6,19 prosent til 56,10 kroner, omsatt for 576 millioner kroner.
Carnegie venter på Seadrill-bud på Sevan Drilling
Sevan Drilling var blant selskapene utviklet seg mindre svaket enn børsen onsdag. Samme dag har også Seadrill krevd en ekstraordinær generalforsamling i Sevan Drilling som følge av oppkjøpet i selskapet, hvor tema rundt styremedlemmer skal tas opp.
Det var helt som Carnegie hadde ventet, og faller i samme fotspor som Seadrill gjorde etter kjøp av Asia Offshore Drilling i sommer.
Meglerhuset tror Seadrill vil komme med et bud på Sevan Drilling noe frem i tid, men at det ikke er noe som haster. Videre mener Carnegie at aksjonærene sannsynligvis vil kreve en høyere pris enn dagens aksjekurs ved et eventuelt bud.
Sevan Drilling vil kunne nyte godt av Seadrills apparat til å få bedre rater for sine rigger og tilgang til billig kreditt til finansiering av nybygg, ifølge meglerhuset.
Sevan Drilling SEVDR endte opp 4,4 prosent til 5,94 kroner, omsatt for 40 millioner kroner på Oslo Børs. Seadrill SDRL falt 0,15 prosent til 206,60 kroner og var omsatt for 370 millioner kroner på Oslo Børs.
Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 1,26 prosent til 379,92 poeng. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 4,9 milliarder kroner.
Les mer:
Eksportfinans-kaos ødelegger for DNB
Geithner: Europa vil klare å løse gjeldskrisen
<b>Herr Schäffler kan velte Merkels europlan</b>
<b>Kredittratingbyrå vil følge EU-toppmøte tett</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.