Det nyetablerte britiske byrået for budsjettansvar (Office for Budget Responsibility, OBR) vil mandag publisere mer pessimistiske prognoser for den britiske økonomien enn det den avgåtte Labour-regjeringen gjorde.
Det skriver Financial Times mandag, og viser til ikke-navngitte kilder nær prosessen.
I en rapport som skal publiseres i dag vil det bli tegnet et mer pessimistisk bilde av vekstutsiktene og det strukturelle budsjettunderskuddet, ifølge avisen.
Labour-regjeringens vekstanslag var på 3,00-3,25 prosent, langt høyere enn andre økonomers forventninger.
Britiske børser reagerte uten de store utslagene.
- Kan dytte oss over grensen
Seniorøkonom David Blanchflower, som tidligere satt i styret i Bank of England som bestemmer den engelske renten, fortalte BBC at å kutte det offentlige forbruket kan sende Storbritannias økonomi inn i en dødsspiral.
- Jeg tror faren er et uttrykk Ben Bernanke brukte, det kalles en dødsspiral, sier han.
Blanchflowers frykt er at et stort kutt i offentlige utgifter vil skade det private næringslivet.
- Det finnes ikke noe bevis for at myndighetene vil klare å skape privat etterspørsel. Dette kan dytte oss over grensen til en dobbel dipp, sier han til BBC.
Kan skape uro
Nedrevideringen kan ifølge FT skape uro blant investorene som frykter effekten på den allerede svake finansielle situasjonen i landet og store nedrevideringen vil tynge pundet og obligasjonsmarkedet, mener økonomene.
-Markedet er svært sensitivt for alt som tyder på at de britiske finansene er i en mye verre tilstand enn man trodde, sier rentestrateg John Wraith i Bank of America - Merrill Lynch.
Landets visestatsminister Nick Clegg vil ifølge FT holde en tale mandag der han sier at Labour-regjeringen ikke har gitt den nye regjeringen noe valg.
-Dette er ikke en oppgave vi liker, og det var heller ikke vårt valg, vil han si, ifølge FT.
Statsminister David Cameron sa forrige uke at "samlet sett er problemet enda verre enn vi trodde". Ifølge kildene FT har snakket med var han i det øyeblikket klar over OBRs prognoser.
Les også:
Over 1.000 byer i Europa i dyp gjeldskrise
- Hellas vil ikke klare å betale rentene sine engang
- Alt kan kollapse i morgen
- Europa har to valg: Stramme inn eller kollapse
Storbritannia kan bli "det neste Hellas"
- Finanskollaps først i 2010
2010: Sjokk-spådommene
- Kjøp traktor og gull (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.