Løftet skal bidra til å roe ned finansmarkedene som frykter at bankkapitalen i eurosonen vil tørke ut på grunn av gjeldskrisen.
«Vi vil sikre at bankene har nok egenkapital og har tilstrekkelig tilgang til finansiering. Sentralbanker har nylig iverksatt avgjørende tiltak for å oppnå dette, og de vil fortsatt være rede til å sikre bankenes likviditet hvis nødvendig,» heter det i et utkast til slutterklæringen som Reuters har fått tilgang til.
Finansministre og sentralbanksjefer fra G20-landene har de to siste dagene vært samlet i Paris for å diskutere gjeldskrisen i Europa.
Styrke IMF?
En eventuell styrking av Det internasjonale pengefondet (IMF) har vært blant de viktigste spørsmålene under det to dager lange G20-møtet i Paris.
Ifølge AFP er land som Kina, India og Brasil rede til øke IMFs ressurser, slik også Frankrike ønsker. Men Tyskland nøler, og USA, som er IMFs største bidragsyter, mener at fondet er stort nok som det er.
I slutterklæringen er det også ventet at G20 vil rose eurolandenes forsøk på å få bukt med gjeldskrisen, samtidig som man gir klart uttrykk for at man forventer at det blir tatt klare beslutninger under EU-toppmøtet 23. oktober.
G20 forventer ikke minst at lederne blir enige om å øke størrelsen på krisefondet EFSF, slik at det blir stort nok til også å beskytte økonomier som den spanske og italienske, ikke bare Hellas, Portugal og Irland, som allerede har fått hjelp.
Enormt press
Ifølge Storbritannias finansminister George Osborne er eurolandene nå under stort press.
– Vi har hørt fra eurosonekolleger om tiltakene de planlegger, men jeg tror ikke de kommer til å forlate Paris uten å ha forstått at det er et enormt press på dem for å komme med en løsning på krisen, sier Osborne.
G20 er betegnelsen på verdens 20 største økonomier. Blant dem er både vestlige industriland og rakst voksende økonomier som Kina, India og Brasil.
Diskusjonene vil fortsette når lederne fra G20-landene holder toppmøte i Cannes 3. og 4. november. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.