De amerikanske aksjemarkedene har vært svært urolige denne uken, og årsaken er usikkerheten omkring regjeringens kriseplan for å redde økonomien.

Les mer: 700 milliarder-dollar-planen

Denne usikkerheten har senket børsene hver handelsdag tidligere denne uken, men torsdag var tonen en annen.

Allerede fra morgenen av hadde markedsaktørene plukket opp signaler om at redningsplanen snart ville være i havn, og dermed bar det opp fra start for de tre nøkkelindeksene.

Børsene holdt seg godt i pluss hele dagen, og endte slik ved handelsdagens slutt:

Industriindeksen Dow Jones opp 1,83 prosent til 11,023.186 poeng

Teknologiindeksen Nasdaq opp 1,43 prosent til 2,186.57 poeng

Samleindeksen S&P 500 opp 1,97 prosent til 1,209.18 poeng

Pakken er snart er i havn
Etter drøye en og en halv times handel kom det en melding fra president Nancy Pelosi i Representantenes Hus som skapte ytterligere optimisme.

Les: - Redningspakken kommer

Barack Obama støttet litt senere opp om Pelosis utsagn og sa at den amerikanske Kongressen nærmet seg en løsning.

Og det gjorde den. Rundt klokken to amerikansk tid kom gledesmeldingen: Republikanere og demokrater har nå kommet til enighet om prinsippene i sitt motforslag.

Ifølge CNN.Money og The Wall Street Journal har de folkevalgte klart å samles om en plan som ikke bare skal lette finansinstitusjonene for byrden av de dårlige lånene, men også beskytte skattebetalerne.

Les mer om de folkevalgtes forslag her: Kongressen har en plan!

Ifølge The Wall Street Journal er det nå få hindre på veien frem mot endelig vedtak.

- Dette er en plan som kan komme gjennom i The House (of Representatives, red.anm), i Senatet, og til slutt bli underskrevet av presidenten, sa den republikanske senatoren Barney Frank til The Wall Street Journal.

Fest i dag, bakrus i morgen?
Dave Hinnenkamp, som er administrerende direktør for KDV Wealth Management, sa til CNN.Money torsdag at iverksettelsen av en løsning på krisen er viktig for å gjenoppbygge tilliten til markedene .

Han mener at det også er et viktig signal når de folkevalgte på tvers av partiskiller går til dette steget for å roe ned økonomien.

Ifølge Hinnenkamp vil det trolig vil utløse eufori på børsene på kort sikt, fordi investorene vil puste ut når økonomien lettes for en av byrdene sine.

- Men på lang sikt kan Wall Street komme til den erkjennelsen at de ikke liker alle vedtakene i planen, sa Hinnenkamp.

Overså sjokktall
Gode nyheter om krisepakken overskygget negative makronyheter torsdag.

Før børsen åpnet kom tall for nye arbeidsledige i USA:

Les mer: Sjokktall fra USA

Det amerikanske boligmarkedet er en skikkelig sump for tiden, og omsetningen av nye boliger har ikke vært lavere på 17 år.

Les mer: Verste på 17 år

General Electric startet dagen med å kutte utsiktene sine for tredje kvartal, og falt i førbørshandelen. Det sendte Oslo Børs ned.

Les mer: Amerikansk kjempe senker børsen

I det børsen åpnet falt GE-aksjen med 3,5 prosent.

- Vi trodde GE skulle være en defensiv post. Det er en skuffelse, sier forvalter Ralph Shive i 1st Source Corp Investment Advisors til Bloomberg News.

Etter knappe to timers handel hadde GE-aksjen hentet seg litt opp, og var opp rundt en prosent ved stengetid.

Oljeprisen fortsatte å falle tidlig torsdag, men steg igjen mot slutten av dagen.

Et fat USA-olje, WTI med levering i november, ble ved stengetid handlet til 108,02 dollar fatet, opp 2,29 dollar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.