En høytstående leder i Goldman Sachs innrømmer nå at det amerikanske finanshuset gjorde feil da det med hjelp av kompliserte og lite oversiktlige finansinstrumenter hjalp myndighetene i Hellas å pynte på landets gjeldssituasjon.

Nylig ble det kjent at Europakommisjonen etterforsker hvordan myndighetene i Hellas skal ha klart å skjule betydelige deler av landets gjeld.

«Swaps»
Dette ble gjort blant annet i form av innviklede valutahandler og såkalte «swaps» som gjorde at gjeldsforpliktelser kunne legges utenom de offentlige regnskapene og dermed ikke påvirke den offisielle statsgjelden.

- Det ser ut nå til å være veldig klart at standarden når det gjelder oversiktlighet, kunne og burde vært bedre.

Det er sant at valuta-swapene Goldman og Hellas gjorde, bidro til en liten reduksjon i gjelden sett i forhold til bruttonasjonalproduktet, sa Gerald Corrigan i Goldman Sachs da han igår vitnet i en parlamentshøring i Storbritannia.

Les også: Slik fikk Hellas hjelp til å skjule gjelden

Generalstreik paralyserer Hellas (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.