Ifølge selskapets regnskaper betalte Google rundt 2,5 millioner kroner i skatt i fjor.
Nå viser skattelistene at Googles norgessjef betalte 384.317 kroner mer i skatt privat i 2015 enn selskapet han selv leder til daglig.
Grønbech står oppført med 6.258.068 kroner i inntekt og måtte dermed ut med 2.890.683 kroner i skatt i 2015. Det er over 2,5 millioner kroner mer enn i 2014.
– Fjorårets høye inntekt skyldes primært et privat salg av aksjer, og ikke lønn fra min arbeidsgiver. Utover det har jeg ingen kommentar, skriver den norske Google-sjefen i en tekstmelding.
Tidligere har mediebyrågruppen Dentsu Aegis, og deres digitalbyrå iProspect, i sine prognoser anslått at Google i Norge vil omsette for 2,6 milliarder kroner i 2016, opp fra 2,3 milliarder i 2015.
LES OGSÅ: - Er såvidt i startgropen (DN+)
Flere kritikere
Slår du sammen tallene fra Facebook, vil den samlede omsetningen passere over fire milliarder, ifølge byråene.
LES OGSÅ: TV 2-sjef tjente 12,5 millioner kroner
Men i likhet med en rekke teknologiselskaper, sluser Google disse milliardinntekter i Norge ut av landet og til Google Ireland (se egen grafikk nederst).
– Google forholder seg til de enhver tid gjeldende skatteregler i landene vi operer i. Dette gjelder selvsagt også for Norge. Under dagens skattesystem tilskrives majoriteten av et selskaps profitt der hvor kjernevirksomheten, beslutningene og risikoen finner sted. For Google er dette USA. Vår selskapsskatt var på mer enn 3,3 milliarder dollar i fjor, mesteparten av dette betales i USA, forklarte Grønbech til DN i august.
Schibsted-topp Ole Jacob Sunde er en av flere kritikere som har ment at Googles skatteplanlegging skaper urettferdig konkurranse i annonsemarkedet og truer norske mediebedrifters fremtid.
– Gjeldende skattepraksis rammer hele mediebransjen i Norge, sa Sunde til DN i 2014.
Det er ikke bare Google-sjefen som tjente godt i fjor. Hos konkurrenten Facebook tjente norgessjefen, Rune Paulseth, over 2,8 millioner kroner i 2015 - opp 1,6 millioner fra året før.
Han henviser spørsmålet om egen lønnsøkning videre til Facebooks kommunikasjonssjef i Norden, Peter Münster. Han ønsker ikke å kommentere denne saken.
Følg markedene med DN Investor
Hør podkast spesial: Vi gir deg hovedtrekkene, vinnerne og tapere, reaksjoner og stridstemaene i budsjettforhandlingene.
Hør DN-podcast om granskningsindustrien: Slik granskes de store norske selskapene. En av landets mest erfarne granskere Jan Fougner forteller.
Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.
Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss en mail på mre@dn.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.