Greske myndigheter må innføre nye budsjettbedrende tiltak i mars hvis de grepene som allerede er tatt ikke er tilstrekkelige.

Det anmodet EU-rådet for økonomi- og finanssaker (ECOFIN), bestående av finansministrene i eurosonen, mandag kveld, ifølge Financial Times tirsdag.

Hellas' finansminister George Papaconstantinou mener markedet overreagerer på gjeldsproblemene i landet.

- Jeg har et spørsmål til dem som ber oss ta ytterligere grep; hvis vi innfører nye tiltak i dag, vil markedets angrep på Hellas ta slutt da? Jeg tror det som vil stanse angrepet på Hellas er et ytterligere, mer tydelig, grep som iverksetter det EU-kommisjonen bestemte forrige torsdag, sa han.

" Troverdighetsunderskuddet"
Papaconstantinou mener "troverdighetsunderskuddet" er det største underskuddet i EU.

Flere av de andre lederne mener imidlertid tvilen rundt hvorvidt de greske tiltakene er tilstrekkelig, er et større problem. Usikkerheten truer euroens stabilitet mener de.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.