Teknologikappløp om verdens matvareproduksjon: Norsk gründer med nytt konsept for hurtigproduksjon av salat

Etter 20 års jakt på det optimale lyset for planter, åpner de første salatfabrikkene som bruker teknologien til gründer Per Aage Lysaa. Men bondeeide Gartnerhallen tror ikke de blir utkonkurrert med det første.

Kunstig lys er helt sentralt for å optimere saltproduksjonen. Her viser gründer Per Aage Lysaa i Intravision Group lysteknologien sammen med Carol Shang (fra venstre), Wolfgang Huettinger, Morgan Patterson, Niklas Clemens Gunter von Minckwitz og Pål Solberg.
Kunstig lys er helt sentralt for å optimere saltproduksjonen. Her viser gründer Per Aage Lysaa i Intravision Group lysteknologien sammen med Carol Shang (fra venstre), Wolfgang Huettinger, Morgan Patterson, Niklas Clemens Gunter von Minckwitz og Pål Solberg.Foto: Mikaela Berg
Publisert 27. September 2022, kl. 17.46Oppdatert 27. September 2022, kl. 17.46
Onna GreensKalera