Oppdater deg på dagens teknologi- og gründernyheter på under tre minutter:

Les mer gründernytt på DNgründer. Følg oss også på Facebook.

1. Timely med plattform som logger tidsbruken din

Gründer Mathias Mikkelsen (26) solgte huset og dro til USA for å lage tidsplanleggingstjenesten Timely. Nå har utviklingen tatt et nytt steg, og Timely lanserer nå en tjeneste som lar deg koble til alle tjenester du i dag bruker, og slik kunne se hva du bruker tid på.

Hvilke steder du besøkte, hvor lenge du jobbet med et dokument, hvem du sendte e-post til, og hvor lenge du var på Facebook. Alt logges, ifølge en pressemelding fra selskapet.

– Det høres kanskje farlig ut, men det er det ikke. All data er helt privat for den enkelte bruker, og det er ingen sjef eller andre som får innsyn, sier Mikkelsen i pressemeldingen.

I mai investerte både erfarne norske gründere i Snö Ventures og det amerikansk oppstartsfondet 500 Startups henholdsvis 6,5 og 1,5 millioner kroner i Timely. Det verdsatte selskapet til 33 millioner kroner.

Mathias Mikkelsen (til høyre) i Timely drister seg utenfor sitt kontor ved Akerselva. Investeringen fra Teodor Bjerrang (til venstre) og Magne Uppman gjør at den unge gründeren må skalere opp virksomheten.
Mathias Mikkelsen (til høyre) i Timely drister seg utenfor sitt kontor ved Akerselva. Investeringen fra Teodor Bjerrang (til venstre) og Magne Uppman gjør at den unge gründeren må skalere opp virksomheten. (Foto: Elin Høyland)
 

2. Norske Yeyney videre i Nordeas gründerprogram

DN skrev i forrige uke om Bao Marianna Nguyen (27), som sammen med Thora Helene Støren (27) er i gang med å utvikle Yeyney, en spareapplikasjon som skal bruke sosiale mekanismer for å få oss til å veie innkjøpene våre mot sparemålene våre.

Av over 200 søkere, var Yeyney én av 35 som var valgt ut til kvalifiseringsuken i Nordeas gründerprogram, hvor banken forsøker å knytte seg til ny og spennende finansteknologi.

Nå har 19 fått tilbud om å bli med i selve programmet, og Yeyney er en av dem.

– Vi var spesielt på utkikk etter ideer innenfor ny teknologi som kognitiv databehandling, kunstig intelligens, finansiell bruk av blockchain og kreative ideer innen livs- og pensjonsforsikring, og vi fikk virkelig gode ideer innen alle disse områdene, sier administrerende direktør Snorre Storset (44) i Nordea Norge i en pressemelding.

– Når du vurderer et kjøp av en jakke eller en elektrisk dings, kan du først sjekke med dine venner og familie. Du tar et bilde av gjenstanden, setter en tidsfrist og så får du tilbakemelding på om du burde kjøpe eller ikke. Om man velger å ikke kjøpe, kan man sette av pengene til dine spareformål: drømmeferien, en hobby eller en ny sofa, forklarer Bao Marianna Nguyen (27). Til venstre: Thora Helene Støren (27).
– Når du vurderer et kjøp av en jakke eller en elektrisk dings, kan du først sjekke med dine venner og familie. Du tar et bilde av gjenstanden, setter en tidsfrist og så får du tilbakemelding på om du burde kjøpe eller ikke. Om man velger å ikke kjøpe, kan man sette av pengene til dine spareformål: drømmeferien, en hobby eller en ny sofa, forklarer Bao Marianna Nguyen (27). Til venstre: Thora Helene Støren (27). (Foto: Elin Høyland)
 

3. 66 millioner kroner til «gründerbørs»

De syv børsnoterte selskapene på Merkur Markets har hentet 66 millioner kroner siden børsen åpnet i januar, melder Finansavisen torsdag (bare på papir).

Merkur Market skal være «børsen» for unge, små og mellomstore bedrifter som trenger kapital.

Merkur Market åpnet 13. januar i år.
Merkur Market åpnet 13. januar i år. (Foto: NTB scanpix)
Børsen har møtt motbør, blant annet fra professor Thore Johnsen ved NHH, som kalte den en «henvendelse til de uprofesjonelle som tilfeldigvis har penger, men mindre innsikt».

Et av selskapene på børsen, Oxxy Group, fikk for to uker siden en bot, et overtredelsesgebyr, på én million kroner.

Børsen mener selskapet ikke opplyste tilstrekkelig om rettigheter til kjøp av aksjer som de største aksjonærene i selskapet hadde i forbindelse med opptak på Merkur Market.

– Heldigvis opplever vi at investorer og andre markedsaktører klarer å identifisere de gode casene, og ikke skjærer alle over en kam, sier administrerende direktør Alf Martin Johansen i Induct, et av de noterte selskapene, til Finansavisen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kommentar: Oxxy-skandalen er et alvorlig skudd i baugen for Merkur-børsen