Oppdater deg på dagens teknologi- og gründernyheter på under tre minutter:
Les mer gründernytt på DNgründer. Følg oss også på Facebook.
1. Kreftmedisinselskapet Oncoinvent henter 15 millioner kroner
Roy Larsen (54) har bygget suksessene Algeta og Nordic Nanovector. Nå henter han 15 millioner kroner til sitt ny selskap, Oncoinvent, skriver Finansavisen (bare på papir).
Algeta ble solgt til Bayer for 16,7 milliarder kroner, mens Nordic Nanovector er notert på Oslo Børs med en markedsverdi på 1,7 milliarder kroner.
Oncoinvent forsøker å ta en ny behandling for kreft i magen, tarmen, prostataen og eggstokkene til markedet innen 2020.
– Jeg har flere forskningsideer enn jeg får realisert. Men vi satser på å kommersialisere det som lettest lar seg kommersialisere, sier Larsen,
Emisjonen priser selskapet til 77 millioner kroner.
2. Svensk hundepasstjeneste til Norge
Tjenesten Dogbuddy har hentet 20 millioner svenske kroner i kapital og satser nå på å ekspandere i Norden.
Dogbuddy lar folk finne hundepassere, inspirert av modellen til tjenester som Airbnb og Nabobil.
– Etter vår suksesslansering i Sverige, vil vi nå ta Dogbuddy til resten av Norden og den nye investeringen kommer til å hjelpe oss med det, sier gründer Richard Setterwall til det svenske nettstedet Breakit.
Selskapet har til nå hentet 60 millioner svenske kroner i kapital. Blant eierne er gründerne i det svenske spillselskapet King, skriver Breakit.
Les historien om den norske oppfinnelsen Dog Runner: Henrik Lahn-Johannessen måtte gi fra seg både kontrollen og mestepartene av pengene for å skape en ny båndsnelle til hunder – som nå er solgt i 10.000 eksemplarer.
3. Snapchat på vei fra programvare til maskinvare
Pokémon Go har for alvor åpnet verdens øyne for augmented reality.
Nå har Snapchat meldt seg inn i en interesseorganisajons for produsenter av Bluetooth-teknologi, noe som setter fart i ryktene fra mars om at Snapchat er iferd med å utvikle mer enn bare programvare.
CNET skrev i mars at Snapchat hadde hentet en rekke tidligere ansatte fra Nokia og Logitech for å jobbe med maskinvare man kan bære på kroppen.
Eksempler på maskinvare man bærer på kroppen (wearables) er Google Glass og Apple Watch.
Financial Times skriver nå at Snapchat er i ferd med å rigge seg til for en lansering av augmented reality-maskinvare.
Les også: Teknologien har vært der i flere år. Men først nå med Pokémon-feberen kan virtuell reklame få sitt endelige gjennombrudd(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.