- Det er fantastisk deilig å nå denne milepælen og det føles fantastisk godt. Det har vært seks krevende år for ansatte, investorer, familie og venner, og kontrakten viser at det var verdt risikoen og arbeidet.
Det sier daglig leder og medgründer Trond Aune i Vector Biosolutions i Trondheim, som har jobbet «vanlig arbeidstid ganget med to og en halv» de siste seks årene før de dro storkontrakten i land.
- Vi har signert en stor avtale med et av verdens største farmasøytiske selskaper, Boehringer Ingelheim, som er en av verdens største kontraktsprodusenter av medisiner. De vil fremover bruke vår teknologi, sier Aune.
«Kjempestort for et bittelite selskap»
Selskapet Vector med to ansatte eier teknologi som kan brukes til produksjon av medisiner, og selger lisenser på teknologien til aktører i legemiddelindustrien. Aune forteller at de etter seks års forhandlinger og testing i laboratorier i Trondheim og i Wien har fått kontrakt med det tyske farmasøytiske selskapet Boehringer Ingelheim.
- Det er kjempestort for oss at et bittebittelite selskap som oss har fått kontrakt med et internasjonalt konsern med over femti tusen ansatte. Det har enormt mye å si. Kontrakten har et realistisk potensiale på opp mot en halv milliard kroner i inntekter, selv om det kan bli både mer eller mindre enn dette beløpet, sier Aune.
Selskapet Boehringer Ingelheim la tirsdag ettermiddag ut en pressemelding på sine nettsider der bekrefter at de har inngått kontrakt med trønderne.
Innovativ teknologi
- Vi i Boehringer Ingelheim utvikler og speider kontinuerlig etter ny og innovativ teknologi til å videreutvikle vår sterke mikrobiologiske produksjonsplattform. Vi tror det er en sterk synergi mellom Vectron Biosolutions teknologi og våre systemer, sier doktor Jan Schöning, leder av Global Technology and Innovation Management Biopharmaceuticals i Boehringer Ingelheim.
Aune mener kontrakten gir selskapet muligheter til videre vekst.
- Kontrakten har stor referanseverdi, for nå får denne gigantiske industrien øynene opp for vårt bittelille selskap i Trondheim. Det sender et tydelig signal til norske investorer, og vi skal bruke dette som insentiv til å få flere investorer med oss og skalere opp bedriften til økt vekst neste år, sier Aune, som anslår legemiddelmarkedet de sater på til 1300 milliarder kroner.
- Vi hadde ikke kunne klart dette uten betydelig hjelp fra andre, spesielt professor Svein Valla, NTNU Institutt for Bioteknologi, SINTEF Materialer og Kjemi, Leif Eiriksson Nyskaping AS og Innovasjon Norge, avslutter Aune.
Les også på DN.no:
Norsk Industri advarer: Dette er starten på ny nedbemanningsbølge
Oljesmell til 345 mrd. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.