BHP Billiton har hyret rådgivere for å se på muligheten for salg av aluminiumseiendelene sine i Brasil.

Det skriver Financial Times torsdag, med henvisning til ikke-navngitte kilder.

Sliter med å få solgt
BHP Billiton har andeler i to joint ventures i aluminiumsindustrien i Brasil; bauksittselskapet Mineracao Rio do Norte og aluminiumsmelteverket Alumar.

Markedsforholdene gjør det imidlertid vanskelig å få solgt, ifølge rådgiverne. Det er få villige kjøpere og vanskelige finansieringsforhold.

- Gruveselskapene har innsett at det ikke er smart å ha aktiva av lavere kvalitet i porteføljene sine. Men er det tid for å selge dem nå? Det er vanskelig å få gode priser i øyeblikket, sier en av rådgiverne til FT.

Andre ikke-navngitte kilder opplyser til FT at også Anglo American vurderer å selge sin brasilianske virksomhet, jernmalmprosjektet Amapa, som det kjøpte sammen med Minas-Rio i 2008. Selskapet har foreløig ikke avgjort om det skal videreføre salgsprosessen.

Hydro vil ikke kommentere
Norsk Hydro vil ikke kommentere hvorvidt det kan være aktuelt å kjøpe av BHP Billitons' aluminiumseiendeler i Brasil.

Det sier informasjonsdirektør Halvor Molland i Norsk Hydro til TDN Finans torsdag.

- Vi kommenterer aldri den type spørsmål om oppkjøp eller salg, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.