Styreleder Stein Erik Hagen i Orkla snakket med konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i Norsk Hydro om å få til løsninger mellom selskapene i Davos i vinter. Han mener det ligger stort verdiskapende potensial for Sapa de neste 3-5 årene.

Det sier Hagen til TDN Finans mandag.

- Prosessen har gått i flere faser og gått over lang tid hvor det har vært ulik intensitet. Brandtzæg og jeg snakket om dette i Davos i vinter om at dette burde vi få til, så ble det fart på det nå de seneste månedene. Vi har sett på ulike løsninger og dette vurderet jeg og resten av styret som den beste løsningen for Orkla. Dette kan man jo aldri være sikker på, men slik vi ser det er dette den mest verdiskapende løsningen for Orklas aksjonærer, sier han.

Hagen sier selskapet foretrakk denne løsningen fremfor å likvidere posisjonen med en gang og peker på at det ligger et stort verdiskapende potensial for Orkla de neste 3-5 årene.

- Vi må vurdere markedene etter tre år. Det vil jo ta tid å oppnå disse synergiene, og vi har ingen bråhast. Vår strategi om å være et rendyrket merkevareselskap ligger fast, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.