De første spadetakene ble gjort allerede i vår, men ekteparet Mille-Marie Treschow og Stein Erik Hagens luksuriøse spaanlegg vil først stå ferdig i mars 2009, skriver Dagens Næringsliv.

Farris Bad bygges ved utløpet av Farriselven, mellom Batteristranden og Fritzøe brygge. Selve hotelldriften skal Petter Stordalens Choice-kjede stå for.

Best i landet
Det mest spesielle med hotellet er at det ligger både på og over stranden, sier arkitekt Øystein Rognebakke.

Sammen med kollegene Elisabeth Saatvedt og André Richter i arkitektfirmaet Halvorsen & Reine har han tegnet det som etter eiernes planer skal bli landets ledende spahotell.

Mange ideer
Mille-Marie Treschow og Stein Erik Hagen har hatt ambisjoner om at dette skal være et unikt prosjekt både i forhold til utforming og beliggenhet, i tillegg til at det skal være gjennomført fra eksteriør til interiør.

- De kom med mange ideer, forteller Rognebakke.

Lokale materialer skal gi lokal forankring, og materialvalget har falt på plastbetong, larvikitt, bøk, glass og sink. Ifølge arkitekten er det lagt stor vekt på at Farris Bad skal være et spahotell, ikke bare et hotell med spa.

- Opplevelsen av vann og Farriskilden gjennomsyrer hele prosjektet, sier han.

Middag med sjøutsikt
Selve spaavdelingen har utsikt mot vest og kveldssol, mens den store kurs - og konferanseavdelingen ligger orientert mot syd og øst, det vil si mot nærings- og boligprosjektet Fritzøe brygge.

Lunsj og middag kan man nyte med utsikt over sjøen i et bar- og restaurantområdet som skal ligge på to plan.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.