Flere velger tidligere arbeidsgiver som ny arbeidsgiver, skriver Dagens Næringsliv.

Hver tiende ansettelse i konsulentselskapet Ernst & Young er gamle ansatte som kommer tilbake.

– Å holde kontakt med gamle ansatte er billigere enn å bruke hodejegere i jakten på nye ledere, og det gjør innkjøringsprosess og opplæring enklere og mer effektiv, sier alumniansvarlig Kristin Harneshaug Rød i Ernst & Young til DN.

Ernst & Young er bare ett av flere selskaper som satser på såkalte boomeranger.

Holder seg oppdatert
I stedet for å sette fyr på broer etter ansatte som takker for seg og forlater selskapet, inviterer de alltid til en avslutningssamtale og oppfordrer dem til å melde seg inn i selskapets alumninettverk.

Gjennom dette holder de seg oppdatert på hva ekskollegaene holder på med. Hver gang det dukker opp ledige stillinger, saumfarer de listene for å se om de allerede kjenner noen der ute de kanskje kunne lokke tilbake. Nettverket består i dag av 1400 tidligere ansatte.

– Å ansette riktig person kan være svært verdifullt for en bedrift, og når du ansetter noen du allerede kjenner øker selvfølgelig sjansen for at ansettelsen er god, sier arbeidslivsforsker og sosiolog Jørgen Svalund i Fafo til DN.

Tre sidesprang
Administrerende direktør i Ernst & Young, Erik Mamelund, er selv en superboomerang med hele tre sidesprang – blant annet i Kværner og i Kredittkassen – før han vendte tilbake og ble toppsjef.

– Også vår bransje må vel erkjenne at den tiden da folk ble i et firma hele karrieren for lengst er forbi. Jeg ser store fordeler ved å ha ansatte som har lært ting ved å jobbe ute hos selskaper vi kanskje har eller får som kunder, sier Mamelund til DN.

Også hos konkurrenten KPMG satses det på gjenbruk.

– Vi har som mål å doble reansettelsene de neste årene. Det har blitt stadig mer tydelig at det å holde en åpen dialog med tidligere kolleger og ønske folk velkommen tilbake ikke bare gir tilgang til kompetent og kjent arbeidskraft, men det gleder og styrker arbeidsmiljøet å se at gamle kolleger velger å vende tilbake til oss, sier HR- og kompetansedirektør i KPMG, Vivi Kristensen til Dagens Næringsliv.

Les også:



Rekordmange norske bedrifter på ingeniørjakt i utlandet

Brukte hjemmekontor i Spania i én uke - fikk sparken (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.