EU-kommisjonen fastholder som ventet at de støtter Hellas' program for å rydde opp i den økonomiske situasjonen, opplyses det i en melding fra Kommisjonen torsdag.

Kontroll
Kommisjonen vil følge nøye med på hvordan greske myndigheter utøver tiltakene for å få underskuddet under tre prosent innen 2012 (se noen av planene nederst i saken).

Hellas må også legge frem en detaljert tidsplan, skriver Wall Street Journal. Myndighetene i landet må dessuten levere kvartalsvise budsjettrapporter til EU-myndighetene fra og med mars.

EU-myndighetene går langt i å antyde at de ikke vil se lett på eventuelle fravik fra målene som settes opp.

Det er også et krav fra EU at Hellas må være villig til å innføre ytterligere virkemidler dersom den økonomiske gjeninnhentingen ikke går som forventet.

Kvelden før godkjenningen i EU-kommisjonen var kommisjonsleder José Manuel Barroso nøktern i sin beskrivelse av det greske stabiliseringsforslaget.

– Den greske planen er gjennomførbar, men allikevel risikoutsatt, sa Barroso tirsdag.

Hva om...
Men EU-kommisjonen har samtidig - og med vilje - utelatt å gå i detalj på hvilke tiltak som kan bli satt i verk dersom Hellas ikke klarer å betjene sin enorme gjeld, og legger dermed ytterligere press på greske myndigheter, skriver FT.com.

EU ber samtidig om mer informasjon om de greske tiltakene. Finansdepartementet i Hellas skal neste uke blant annet presentere en detaljert plan for et nytt skattesystem som vil ha som mål å øke inntektene med rundt 10 prosent i året.

Her er noen av planene for å få den skakkjørte greske økonomien på fote igjen:

* Øke avgiftene på drivstoff

* Skjerpe systemet for å inndrive skatter

* Lønnskutt i offentlig sektor på 10 prosent

* Lønnsfrys for arbeidstakere og kutt i ekstra vederlag

* Kutt i pengebruken på militær og forsvar

Les også: Hellas-smitte sprer seg

Angriper euroen

Vi er verdensmestre i gjeld (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.