Finanskjempen Goldman Sachs feier analytikerne av banen med sitt resultat for fjerde kvartal.

Selskapet har forbedret bunnlinjen kraftig fra kriseåret 2008, og leverte et resultat per aksje på 8,20 dollar, opp fra minus 4,97 dollar året før.

På forhånd hadde ekspertene spådd et resultat per aksje på 5,20 dollar.

29 milliarder på bunnlinjen
Resultatet i kvartalet endte på 4,95 milliarder dollar, rundt 29 milliarder kroner, av en omsetning på i underkant av 10 milliarder dollar. I samme kvartal året før endte selskapet med et tap på drøyt to milliarder dollar.

- Gjennom året, spesielt når forholdene var som vanskeligst, var Goldman Sachs en aktiv rådgiver, market maker og kapitalforvalter for våre kunder, sier toppsjef og styreformann Lloyd C. Blankfein i en kommentar.

Motvind og vekst
Han er nå positiv til fremtiden.

- Selv om vi har økonomisk motvind ser vi tegn til vekst og vi kommer til å fortsette å være fokusert på å støtte opp om den veksten gjennom å hjelpe selskapene med å hente inn kapital og styre risikoen, gjennom å gi likviditet til markedet og gjennom å investere for våre kunder, sier han.

Venter på aksjepotten
I desember offentliggjorde Goldman Sachs at selskapets 30 toppsjefer bare kom til å bli betalt i aksjer, og ingenting i kontanter.

Må venter nesten hele Wall Street på hvor mange aksjer Blankfein kommer til å få. Han har fått mye kritikk i kjølvannet av fokuset på lederlønninger.

I 2007 fikk Blankfein 68 millioner dollar i lønn, en rekord på Wall Street, ifølge New York Times. Han fikk ikke bonus i 2008.

Les også:

<b>- Det er nå det blir spennende</b>

<b>Buffett taler Obama midt imot</b>

<b>Slutt på bonus i cash</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.