- Jeg vet hvordan de pårørende har det og føler med dem. Jeg håper at mine erfaringer kan hjelpe. Den etterlatte samboeren har stilt meg konkrete spørsmål som jeg har gitt svar på, forteller administrerende direktør Linn Cecilie Moholt i oljeleverandørbedriften Karsten Moholt AS på Askøy utenfor Bergen.
- Dyktig fagperson
Moholt hadde lunsjpause på en oljekonferanse og skulle etter planen snart på scenen da hun fikk nyheten om helikopterulykken fredag.
Etter hvert ble det klart at bedriften hennes igjen var rammet av grusomme tilfeldigheter: En 51 år gammel industrimekaniker fra Karsten Moholt AS var blant de 13 som omkom i helikopterstyrten på Turøy.
51-åringen beskrives som en svært dyktig fagperson, og en som hadde mange nære venner i bedriften.
Tenkte på 2009
I 2009 mistet Linn Cecilie Moholt sin far og bror i Air France-ulykken i Atlanterhavet. På kort varsel måtte hun inn og overta topplederjobben i familiebedriften.Helikopterulykken fredag hadde dermed også en personlig side for Moholt.
- Det er klart at tankene går tilbake til 2009, men jeg er opptatt av at denne gangen handler det om de 13 som nå har mistet livet og hvordan man kan følge dem opp på en best mulig måte. Livet blir snudd opp-ned når man mister sine kjære, sier hun.
Samboer og fire barn
Allerede fredag ettermiddag ble det arrangert en minnestund hos Karsten Moholt AS på Askøy. Til stede var samboeren og den 14 år gamle sønnen til den avdøde 51-åringen. Mannen etterlater seg også tre voksne døtre.
Lørdag tilbragte Linn Cecilie Moholt på pårørendesenteret som Statoil har etablert på Kokstad, like ved Flesland. Moholt berømmer Statoil for oppfølging og løpende informasjon til de berørte familiene.
- Jeg er også imponert over hvordan kronprinsparet tok seg tid til å snakke med hver enkelt pårørende da de var på besøk.
Kastet roser i havet
Moholt brukte mye tid sammen med samboeren til den avdøde industrimekanikeren. Av egen erfaring vet hun at mennesker har svært ulike sorgreaksjoner.
- Det viktigste er å være til stede. Noen synes det er fint at man er tett på, mens andre ønsker mer avstand.
Søndag formiddag ble pårørende og etterlatte tatt med i båt til ulykkesstedet ved Turøy, nordvest for Sotra. Mange valgte å kaste roser på sjøen for å minnes sine kjære, meldte Bergens Tidende.
Samboeren og sønnen til den avdøde Karsten Moholt-ansatte var blant dem som besøkte ulykkesstedet.
- Forpliktelse til å følge opp
Søndag kveld vil ledergruppen i Karsten Moholt AS se hvordan de på best mulig måte kan hjelpe familien til den avdøde kollegaen.
- Han døde på jobb for oss. Vi har en klar forpliktelse til å følge opp, men å hjelpe er også det vi ønsker å gjøre.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.