Greske myndigheter vil annonsere nye innstrammingstiltak på rundt fire milliarder euro onsdag for å redusere det store budsjettunderskuddet med fire prosentpoeng i 2010.

Det melder Wall Street Journal på sine nettsider tirsdag, og viser til ikke-navngitte kilder i den greske regjeringen.

Igår fulgte Eu opp den strenge kontrollen unionen har lagt opp til etter at det greske budsjettunderskuddet viste seg langt større en ventet.

Les også:
EU ber om nye tiltak i Hellas

Turbulensen i den greske økonomien har rammet hele eurosamarbeidet og skapt stor bekymring i EU.

Nå varsler greske politikere nye tiltak.

- Den nye pakken vil mest sannsynlig bli annonsert på onsdag. Først vil det våre et regjeringsmøte for å vedta tiltakene, som deretter skal annonseres, sier den ene politikeren.

Trenger mer penger
Den andre politikeren sier at myndighetene forbereder et obligasjonslån over ti år for å hente inn mellom tre og fem milliarder euro.

- Det er bare dager før annonseringen av tiltakspakken, etterpå må vi gå til markedet veldig snart med et tiårig obligasjonslån fordi vi risikerer å ende opp uten noen penger, sier politikeren ifølge TDN Finans.

Landet har låneforfall på hele 22 milliarder euro i april og mai.

Fra før er disse tiltakene satt i gang for å få den skakkjørte greske økonomien på fote igjen:

* Øke avgiftene på drivstoff

* Skjerpe systemet for å inndrive skatter

* Lønnskutt i offentlig sektor på 10 prosent

* Lønnsfrys for arbeidstakere og kutt i ekstra vederlag

* Kutt i pengebruken på militær og forsvar

Les også: EU ber om nye tiltak i Hellas

- Kritisk fase for euroen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.