Onsdag samlet finansministrene i EU seg til et krisemøte for å høre den greske finansminsteren Yanis Varoufakis` refinansieringsplan for Hellas.

Partene gikk inn til møtet med forhåpninger om å enes, men måtte kaste inn håndkleet etter seks timer.

- Etter sigende skal det på et tidspunkt ha foreligget et utkast til en felles uttalelse som skulle danne grunnlag for videre forhandlinger, skriver Seniorøkonom Kari Due-Andresen i Handelsbanken Capital Markets.

Dette utkastet ble forkastet etter at den greske statsministeren hadde konferert med sine regjeringskollegaer i Athen, legger hun til.

Gresk «run»

I en pressemelding opplyser leder for finansministrene i eurogruppen, Jeroen Dijsselbloem, at gruppen mandag vil holde et ordinært møte hvor en rekke saker står på agendaen, men at samtalene med Hellas vil fortsette.

Due-Andresen tror derimot gårsdagens møte ser ut til å ha lagt en demper på forventningene om at EU og Hellas i det hele tall vil klare å komme til enighet.

- Dersom dette ikke skjer, vil Hellas fra mars være uten en krisefinansieringsplan for første gang på snart fem år, noe mange frykter vil skape markedspanikk og «run» på greske banker, forklarer hun.

Les også: Spiller kortene sine dårlig dnPlus (Krever innlogging)

INGEN ENIGHET: Sjeføkonom Steinar Juel, valutaanalytiker Camilla Viland og seniorøkonom Kari Due-Andresen mener vi må vente lenger på en enighet mellom EU og Hellas. FOTO: Øyvind Elvsborg, Thomas Haugersveen, Brian Cliff Olguin
INGEN ENIGHET: Sjeføkonom Steinar Juel, valutaanalytiker Camilla Viland og seniorøkonom Kari Due-Andresen mener vi må vente lenger på en enighet mellom EU og Hellas. FOTO: Øyvind Elvsborg, Thomas Haugersveen, Brian Cliff Olguin

- Fastlåst

Sjeføkonom Steinar Juel i Nordea Markets tror heller ikke det vil bli noen avklaring på Hellas situasjon på statsministermøtet i dag.

I morgenrapporten kaller han situasjonen for «helt fastlåst».

- Den greske finansministeren bli ikke en gang enig med de andre om hvordan samtalene og forhandlingene skal foregå fremover., begrunner han.

Partenes opprinnelige plan er å være i havn med løsning som skal sikre Hellas utbetalinger i mars og fremover. Det må vi vente lenger på, tror Juel.

- Mars kan nå komme uten noen redningspakke rundt Hellas, og det kan ikke gå bra, sier han.

Svekket euro

Det er analytiker Camilla Viland i DNB Markets enig i.

- Det greske dramaet fortsetter, skriver hun i morgenrapporten.

Viland tolker den vedvarende avstanden mellom ministrene som at risikoen for at partene ikke klarer å bli enige innen utgangen av måneden har økt.

Og det er et tema som kan komme til å prege markedsutviklingen i dag.

Euroen har svekket seg etter at det ble kjent at forhandlingene brøt sammen, men noteres likevel omkring de samme nivåene mot dollar som i går morges.

 

LES OGSÅ: Porosjenko: – Ingen gode nyheter i Minsk

PGS stålsetter seg for tøffere tider

- Volatiliteten vil øke, og risikoen ligger på nedsiden  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.