Forskerne ved Harvard School of Public Health har sammenlignet kostholdsvanene med sykdomshistorien til over 190.000 amerikanere over flere år.

Personer som spiste opp mot 28 gram yoghurt daglig, hadde 18 prosent lavere risiko for å utvikle diabetes 2. Det tilsvarer noen skjeer om dagen, eller litt mer enn et lite beger yoghurt i løpet av uka, skriver forskning.no.

Professor Harald Carlsen ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitetet på Ås mener studien virker troverdig. Han viser til at forskerne er verdensledende på sitt felt, og har et omfattende materiale å bygge på når de trekker sine konklusjoner.

Tidligere studier har påvist at gunstige probiotiske bakterier som finnes i yoghurt, bedrer både kolesterolsammensetningen og mengden antioksidanter i blodet til personer med type 2-diabetes.

– Probiotiske bakterier er noe som tilsettes visse matvarer for å bedre sammensetningen av bakteriefloraen i tarmen. Man anser probiotiske bakterier som gunstig ikke bare for tarmhelsen, men også i andre vev og organer, sier Carlsen, og nevner melken Biola som et eksempel. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.