- Når oljeprisen er under press, ser en generelt til andre sektorer, gjerne som er i vekst for å finne investeringsmuligheter, sier analytiker Espen Torgersen i Carnegie.
Han tror derfor at IT-selskapene vil bli populære på børs i løpet av høsten.
Mange av de største IT-selskapene har vært i god vekst på Oslo børs så langt i år. Hittil i år har IT-selskapet Opera steget over 85 prosent, mens Atea er opp 12 prosent. Spesielt de norske selskapene har ligget godt an i første halvdel av 2013.
Opera på ønskelisten
- De selskapene vi har mest tro på til høsten er Opera, Vizrt og Q-Free, sier analytiker Christer Roth i DnB Markets.
Han og kollega Fredrik Thoresen understreker at de har spesielt høye forhåpninger til Opera.
- Opera er inne i en fase hvor de har fornyet en del av produktene sine, og står klare for å lansere flere produkter, derfor tror vi de vil ha fortsatt vekst gjennom høsten, sier Roth.
Også Torgersen har høye forhåpninger til Opera, og tror denne aksjen vil være en sikker satsning utover høsten.
Henter frem gammel gigant
Thoresen og Roth i DnB Markets har også stor tro på Ericsson, et selskap det har vært stille rundt de siste årene. Hittil i år har Ericsson aksjen steget med 16,6 prosent på Stockholms børsen.
- Ericsson er i en spennende fase, hvor økt mobildata bruk fører til flere kapasitetsoppgraderinger, i tillegg står det stor spenning knyttet rundt utrullingen av 4G-nettet i Kina, hvor vi tror Ericsson vil få en bit av kaken, sier Thoresen.
Han peker på at selskapet har klart å holde på markedsandelene til tross for stor konkurranse på mobilnettverksmarkedet.
- Posisjonert seg godt
- De siste årene har de norske IT-selskapene levert godt både på innovasjon og lønnsomhet, derfor er de godt posisjonert i det fremtidige markedet, sier Torgersen.
Han tror en av styrkene til disse selskapene er at ingen er usikre på om selskapene vil være der i morgen, og at det ikke er noen tvil om at IT-selskapene opererer i spennende markeder.
- Det er også en trend for at de vellykkede IT-selskapene blir kjøpt opp av store internasjonale selskap, og det kan være med på å fjerne noe nedsiderisiko ved aksjene, sier Torgersen.
Uenige om Atea
- Når det gjelder Atea er vi litt mer lunkne for øyeblikket, fordi vi ser at selv om Atea er flinke, så fortsetter det vedvarende prispresset i pc-markedet å hemme marginutviklingen, sier Roth.
Atea er Norden og Baltikums største leverandør av IKT utstyr, altså for eksempel datamaskiner. Prisene på datamaskiner har vist en klar nedgang siden i fjor, noe som altså bekymrer Roth.
Torgersen på sin side tror Atea vil være en fortsatt god investering fremover, og drar frem selskapet som sin nummer to-aksje nå i høst, etter Opera.
Følg med på DN.no for flere intervjuer i denne serien fremover!
Les allerede publiserte artikler:
DNB Markets-sjef: Disse aksjene bør du følge med på
Disse tre internasjonale forholdene blir avgjørende
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.