Kina fikk denne uken på plass en ny leder. Xi Jinping tar over etter Hu Jintao, som regjerte i ti år.
Xi overtar nå en rekke utfordringer, og Hu har allerede advart etterfølgeren sin om at korrupsjon kan føre til kollaps i Kinas komministregime.
- Hvis vi ikke håndterer dette problemet på en god måte, kan det være fatalt for partiet, og til og med partikollaps og statens fall, har han tidligere uttalt, ifølge CNN.
Les også: Hu frykter at korrupsjonen skal knuse Kina
CNN har spurt fem eksperter om hva de ser som Kinas største problem. Her er listen:
1. Kommunistpartiet er delt
Det er flere fraksjoner innenfor kommunistpartiet, som helt siden Folkerepublikken ble født i 1949 har kranglet om hvordan landet skal ledes.
- Siden midten at 1990-tallet har det vært tre større fraksjoner innenfor partiet. Shanghai-fraksjonen, som ledes av eks-leder Jiang Zemin, den kommunistiske undomsfraksjonen (CYL), ledet at Hu Jintao, og "Gang of Princelings" som er barn av tidligere partiledere, ledet av Xi Jinping.
2. Kinas økonomi må bli mer forbruksdrevet
Kina må dreies fra å være eksport- og investeringsdrevet, til å bli en mer bærekraftig, forbruksdrevet økonomi. Det er imidlertid ikke enkelt, og de siste to tiårene har man forsøkt ulike tiltak for å få opp forbruket.
Å utvide høyere utdanning fra og med 1990-tallet var ett forsøk. Selv om 19 prosent av kinesere nå har høyere utdanning, har forsøket bare ført til at familier har måttet spare alle pengene sine til å finansiere utdanningen. Man kan også se den samme tendensen i kommersialiseringen av boligmarkedet, der familier har måttet spare enda mer for å få råd til leiligheter i et marked med stigende boligpriser.
For å sikre seg en mer forbruksdrevet økonomi må lønnsivået for de fattigste opp.
3. Kina vender aldri det andre kinnet til
Kina ønsker ikke å bli oppfattet som aggressive, og ønsker ikke at verden skal tro at den kinesiske kjempen ikke kan reise seg på en fredelig måte.
Men Kinas respons på disputten med Japan og øyer i Sør-Kinahavet er et eksempel på at landet ikke greier det. Kina har gitt inntrykk av at det er den andre parten som startet problemene, og har svart med et kombinasjonsslag av verbal og økonomisk karakter.
4. For mange menn
Befolkningsveksten i Kina er enorm, og Kina har forsøkt å sette på bremsene i utviklingen siden slutten av 1970-tallet, gjennom innføringen av ettbarns-politikken.
Siden det har hatt en preferanse for guttebarn, og det har ført til en kjønnsubalanse hvor millioner av menn går en uviss fremtid i møte på grunn av mangelen på kvinnelige partnere.
Det kommer til å være omtrent 30 millioner flere menn enn kvinner som går inn i de voksnes rekker innen 2020.
5. Vannmangel og forrurensing
Kina kjennetegnes av billig og arbeidsintensiv eksport. Det fører til forrurensing, som igjen fører til problemer med rent vann, ren luft og mat.
Noen deler av Beijing og nordøstlige Kina har allerede vannmangel, og luftkvaliteten i mega-byer som Chongqing og Chengdu er svært dårlig. Landbruksområder blir forgiftet av utslipp fra gruvedrift og industri, og sur nedbør er et stort problem flere steder i Kina.
«I Kina er til og med byene fake» (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.