Seadrill sier ultradypvannsmarkedet fortsetter å vise styrke hovedsakelig med økt etterspørsel fra Afrika og Mexicogulfen. Ratene har gradvis økt til 550-650.000 dollar pr dag avhengig av sted og kontraktslengde.
Det sa konsernsjef Fredrik Halvorsen i Seadrill på selskapets telefonkonferanse mandag kveld.
For rigger tilpasset værharde områder er markedet stramt med begrenset tilgjengelighet i 2014 og 2015, og ifølge konsernsjefen tilsier aldersprofilen av flåten at det kan lede til ytterligere begrensning av eksisterende riggtilbud.
For jackups har etterspørselen bedret seg i kvartalet som vises igjen i ledetid, dagrater og lengre kontrakter.
- Etterspørselen fortsetter å være hovedsakelig fra Asia og Midt-Østen, men vi ser også etterspørsel komme fra Australia og New Zealand, sa Halvorsen.
Konsernsjefen ser også bra interesse etter tenderrigger og sa markedet har ytterligere rom for vekst og utvikling.
Utstyrsfeil senket resultatet
Seadrill leverte kvartalstall som var langt unna forventningene mandag ettermiddag.
Halvorsen mener selskapets drifts- og finansielle resultat var under par i kvartalet hovedsakelig relatert til feil i subseautstyr og riggbevegelser for flere jackups. Han er imidlertid trygg på bedret resultater i fjerde kvartal.
Les mer om resultatet her: Fredriksens pengemaskin skuffer
Ambisjonen for selskapets MLP-struktur er å ha den raskest voksende MLPen i markedet de neste 3-5 årene.
Vil ikke vokse for raskt
Finansdirektør Rune Magnus Lundetræ sier selskapet har evne til å kontrollere veksten i MLPen gitt de mange dropdown-mulighetene, men understreker at man ikke vil vokse for raskt.
Selskapet sikter på en vekst på 15 prosent i dag, og nevner T15, T16, Mira, Husky, West Sirius samt to boreskip kontrahert av BP som kandidater.
Finansdirektøren gjentar at dersom selskapet ikke finner tilstrekkelig vekstmuligheter vil Seadrill betale ut ytterligere utbytte.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.