Møbelselskapet Hjellegjerde HJE er endelig i mål med alle forhåndsakseptene som selskapet trengte for å få på plass en mellomfinansiering fra DnB Nor frem til selskapet kan gjennomføre en emisjon.

Selskapet kommer nå til å kalle inn til en ekstraordinær generalforsamling der den rettede emisjonen mot møbelgrossisten Interstil på 20 millioner kroner vil bli vedtatt.

Dersom emisjonen gjennomføres utløser det tilbudsplikt for Interstil på hele Hjellegjerde, ettersom Interstil etter en emisjon vil ha over 90 prosent av eierskapet i Hjellegjerde. Tilbudet vil være på 0,15 kroner per aksje, som er det samme tilbudet som i emisjonen.

Hjellegjerde har slitt med tom kasse den seneste tiden, og greide ikke å betale tilbake et lån på 20 millioner kroner i DnB Nor som forfalt ved utgangen av juli. Banken kunne ha slått selskapet konkurs, men løsningen ble altså at Interstil kom på banen med de 20 millioner kronene.

Etter en hektisk uke med hele 21 børsmeldinger, er tiden på børs snart over for Hjellegjerde som ble notert på Oslo Børs i slutten av 1997.

Les også: Hvit ridder i Hjellegjerde (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.