Reitan-familien tjente totalt 1,8 milliarder kroner ifjor, noe som er tidenes beste resultat.

Mest mynt hadde eldstesønnen og Rema 1000-sjef Ole Robert Reitan (39) med seg til storgården Lade Gaard i Trondheim. Lavpriskjeden tjente ifjor knapt 1,25 milliarder kroner, mens lillebror og sjef for Reitan Servicehandel, Magnus Reitan (35), måtte nøye seg med et driftsresultatet i kioskkjeden på 258 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Brukbar far
På spørsmål fra DN om hva han tenker om forholdet sønnene hans har til penger, svarer Odd Reitan (59):

- Stort sett gjør de fornuftige valg. Jeg kunne ikke ventet noe likere, og tar det som et tegn på at jeg har vært en brukbar far. Moren deres og jeg må åpenbart ha gjort en bra jobb. Det er mye annet rart som vokser opp ...

Han mener det er i tråd med det familien har snakket om rundt middagsbordet at Ole Robert har brukt knapt 40 millioner kroner på et hus i Oslo, og nå pusser det opp fra topp til tå.

- At han skaper seg et hjem for seg, kona og ungene har ikke jeg noe imot. Det er snakk om å bruke penger på varige verdier. Hadde han brukt penger på dyre sportsbiler, hadde det blitt noe helt annet, sier Odd Reitan til DN.

Totalrenoverer en av Oslos dyreste boliger
Selv vil Ole Robert Reitan ikke kommentere sitt eget privatliv - eller husprosjektet i Oslo.

Luksusvillaen på Uranienborg i Oslo var totalrenovert og pusset opp for millioner da Ole Robert Reitan og kona Monica kjøpte den høsten 2009 for 39,5 millioner kroner. Nå bygger bygger Rema 1000-eieren om hele boligen. Eget spa, musikkrom, heis og underjordisk garasje blir blant fasilitetene.

Ifølge Nettavisen skal den forrige eieren, eksmegler Bjørn Sellæg, ha oppgradert boligen for 30-40 millioner kroner.

Den hvite murvillaen, som ligger i et av Oslos mest attraktive strøk, har et bruksareal på 955 kvadratmeter.

-Ingen av oss lever utsvevende liv
Ole Robert Reitan er helt klar på at det ikke er å gjøre seg selv enda rikere som er motivasjonen.

- Det er mange mennesker i Norge som har råd til å unne seg noe ekstra. Jeg finner ingen motivasjon i det lenger. Jeg er snart 40 år og har alt det jeg trenger. Da er det helt andre ting som blir viktige. Det som er viktig for meg nå, er å skape butikk, arbeidsplasser og verdier. Det er det som driver meg, forteller Reitan til Dagens Næringsliv.

Også Magnus Reitan er klar på at det slett ikke er noe likhetstrekk mellom Reitangruppens overskudd og Reitan-familiens private økonomi.

- Mesteparten går til reinvesteringer. Det vi tar ut i utbytte går stort sett til utbytteskatt, og for å ha noe å leve av. Det er ingen av oss som lever veldig utsvevende liv, i hvert fall ikke i forhold til de verdiene vi skaper, forteller Magnus Reitan til Dagens Næringsliv.

Les også: Rema 1000s riv ruskende gale regnestykke

Innvandrere er Reitans superkjøpmenn

<b>Fett år for Rema 1000</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.