– Et øyeblikk, jeg må sjekke med resepsjonssjefen, sa en hyggelig, men frustrert resepsjonist.
Behovet for en kvittering som var gyldig som regnskapsbilag hadde hun ikke tidligere vært borti. Etter 15 minutter med prøving og feiling hadde den imøtekommende unge damen kun klart å skrive ut noe som minnet mer om en kioskkvittering enn en kvittering for et hotellopphold. Etter nok en runde med forsøk ga også sjefen opp.
– Tror du det holder om jeg skriver ut reservasjonen og stifter den sammen med kvitteringen, spurte hun, etter å ha forklart at det tilsynelatende ikke var mulig å skrive ut en ordentlig kvittering på et A4-ark.
I mai åpnet Clarions nye hotell The Edge på kaikanten i Tromsø. Med 290 dobbeltrom, kongressenter og konferansefasiliteter med kapasitet til 1000 personer, ruver det hvite hotellet ved hurtigrutekaien i Tromsø sentrum. Med plassering rett ved siden av kjøpesenteret Nerstranda og Tromsø-ikonet Vertshuset Skarven er beliggenheten ypperlig. Et stort og luftig inngangsparti bidrar til at man føler seg velkommen idet man entrer hotellet. I forbindelse med lobbyen, har hotellet et større areal med gode stoler der man kan observere den stadige strømmen av gjester som passerer mens man drikker gratis kaffe.
The Edge har en rekke forskjellige romkategorier fra det de kaller moderate rom til juniorsuiter. DNs rom i 12. etasje er et romslig hjørnerom og har upåklagelig utsikt med vinduer fra gulv til tak. I midnattssolens land kan det være en forbannelse om sommeren, men gode blendingsgardiner eliminerer problemet. Rommet har et større skrivebord og gode muligheter for oppbevaring av klær. På en rekke av hotellene Petter Stordalens Nordic Choice Hotels har åpnet de senere årene har møbler, tekstiler og belysningen vært noe dunkel. Dette er gledelig nok ikke tilfellet på The Edge. Selv om det fortsatt er innslag av dype farger, fremstår rommet lyst, godt hjulpet av tapet og artige lamper i lyst treverk. Badet er romslig. Renholdet er jevnt over bra, men noe trekk blir det for støv på toppen av baderomsdøren og dørene til garderobeskapet.
Til tross for at restauranten i andre etasje har stor kapasitet, oppleves bordene som intime. En rekke søyler skaper naturlige, delvis avskilte områder slik at man kan føre samtaler i fortrolighet. Høydepunktet ved et opphold på The Edge er utvilsomt den inkluderte frokosten. Som på en rekke luksushoteller i utlandet varter hotellet opp med egen omelettstand, der man kan bestille forskjellige eggeretter og pannekaker. Utvalget av øvrig varm og kald mat er rikholdig – med blant annet roastbiff og chorizopølse – og hotellet har mange typer brød. Hotellet har også ferdiglaget smoothie på dispenser. Et annet stort pluss ved frokostopplevelsen er at den blide betjeningen sørger for stadig opprydding både i matavdelingen og ved bordene.
The Edge er av Tripadvisor rangert som nummer tre av 17 hoteller i Tromsø etter 42 anmeldelser. Petter Stordalen og teamet rundt han har ved flere anledninger brukt audition for å velge ut ansatte til nyåpnede hoteller. Så også på The Edge. Det er muligens forklaringen på at de ansatte er flinkere til å smile vennlig enn å forstå en forretningsreisendes behov for en kvittering som kan vedlegges en reiseregning.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.