Et av Norges største turismeobjekter, Hurtigruten, satser på importert asiatisk Pangasius-fisk i stedet for ferske norske råvarer.

- Når et nasjonalsymbol som Hurtigruten har fisk på menyen, da tar vi det som en selvfølge at det er norsk fisk. Ikke importert asiatisk oppdrettsfisk, sier leder Steinar Jonassen i Nordland Fylkes Fiskarlag til Intrafish.

Faktumet ble avslørt av passasjerer som mente de fikk servert «ukurant» fisk ombord. Pangasius produserer hovedsakelig i oppdrettsanlegg i den Vietnamesiske delen av Mekongdeltaet.

- Uansett hva man måtte mene om den omdiskuterte oppdrettsfisken, så burde den selvfølgelig ikke finnes akkurat her. Hurtigruten er for mange noe av det norskeste man kan tenke seg, og det burde være en selvfølge å benytte denne anledningen til å markedsføre norsk sjømat overfor tusenvis av turister hvert år. Hvis dårlig Hurtigruten-økonomi får slike følger som dette, er vi på ville veier, sier Jonassen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.