Industrieieren Hans Preben Mehren, som onsdag kjøpte seg opp til 4,5 prosents eierandel i møbelkjeden Hjellegjerde, sier han vil stemme ja til oppkjøpsbudet fra Interstil.

Styret har onsdag jobbet på overtid for å sikre seg to tredels flertall for å akseptere budet på 20 millioner kroner. Ifølge E24 ser møbelkjeden ut til å unngå konkurs med industrieierens stemme.

Industrieieren Hans Preben Mehren sier at han anså valget som enkelt, selv om han vil tape penger når de nyinnkjøpte aksjene selges videre til Interstil.

  – Det er to grunner. For det første så eier jeg en fabrikk som heter Sandella, som er en stor leverandør til Hjellegjerde. Det er viktig for oss å bevare kundeforholdet. For det andre så har jeg tro på dette opplegget, og det er ekstremt viktig for Sykkylven at Hjellegjerde består, sier Mehren.

Mehren Holding kjøpte onsdag 2 millioner aksjer i Hjellegjerde og solgte 300.000 aksjer. Mehren har dermed en beholdning på 1.710.000 aksjer, tilsvarende 4,5 prosent av selskapet. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.