Børsmeldingen fra Idex er kryptisk. Den sier bare at det er inngått et partnerskap med «en global partner som betjener mobilkommunikasjonsmarkedet». Avtalens størrelse er heller ikke kjent.

Idex holder kortene tett til brystet og vil ikke si om det er snakk om en mobilprodusent eller produsent av tilbehør til smarttelefoner.

Hvilket produkt selskapet skal levere er heller ikke kjent, men Idex har sin spisskompetanse innen små og fleksible lesere for fingeravtrykk. Leserne kan monteres inn i glass, på betalingskort eller i dekselet på en smarttelefon.

Apple eller Samsung?
På Mobile World Congress i Barcelona i februar i år demonstrerte Idex hvordan deres fingeravtrykksleser kan bygges inn i glasset til en Samsung Galaxy S3, nesten uten å vises (se bilde). Men det er ikke kjent om det er Samsung som er partneren i avtalen.

Mange tenker - eller håper - kanskje at det skal være Apple som er partneren, men Apple kjøpte for et år siden opp Authentec, et selskap som også driver med fingeravtrykksteknologi.

Les også:
Sjefsbytte i Idex
- Jeg vil se mappa mi
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.