Next Biometrics Group ser høyere volumer fra november-desember i år, og venter dermed ikke noe vesentlig høyere omsetning i tredje kvartal. Selskapet er ikke bekymret for likviditet eller finansiering, men planlegger for «eventualiteter». Selskapet frykter ikke å bli kjøpt opp.

Det sier administrerende direktør Tore Etholm-Idsøe i Next Biometrics til TDN Finans i forbindelse med selskapets kvartalspresentasjon tirsdag.

- Vi har en stund ønsket å holde tilbake for å få oppdatert modulene. Alle disse seks er nå i produktsampling og build hos kunder i andre og tredje kvartal. I tillegg har vi en ny versjon av sensoren som de fleste vil ønske, sier han.

Effekten av dette vil være at selskapet ikke vil skipe særlig store volumer, utover prøver, før i november og desember, forklarer Etholm-Idsøe.

- Tredje kvartal vil heller ikke bli noe å vente på omsetningsmessig, men dette er riktig med tanke på kundene. Vi ønsker ikke å gjøre noe kortsiktig. Hvis aksjemarkedet staffer oss for det, får det bare være, sier han.

Trygg på plan

Av kvartalsrapporten fremgår det at selskapets likviditetsposisjon dekker minst seks måneder med drift, og at styret har startet aktiviteter for å sikre ytterligere finansiering.

Under presentasjonen sier Etholm-Idsøe at eventuelle grep her skal komme fra en posisjon av styrke.

- Vi føler oss trygge på prosjektplanen (pipeline) vår, men har planer for alle eventualiteter. Vi gjør jobben og det ser veldig bra ut. Dette er et veldig attraktivt segment og det er ikke veldig vanskelig å tjene penger her, sier han til TDN Finans.

Etholm-Idsøe ønsker ikke å kommentere hvilke former for finansiering selskapet vurderer.

Når det kommer til muligheten for å bli kjøpt opp, sier Etholm-Idsøe at det ikke er noe tema fra deres side.

På spørsmål om han «frykter» å bli kjøpt opp i lys av at selskapet er lavt priset sammenlignet med konkurrenter, svarer han «nei».

Selskapet argumenterer for at markedet vil gå i retning av større sensorer, som de selv produserer, med tiden. Dette er fordi slike sensorer er sikrere og gir færre falsk positiv-lesninger av fingeravtrykk.

- Det grunnleggende med mennesket, at de er klønete og plasserer fingene skjevt, eller har skitt på fingrene, endrer seg heller ikke, legger han til.

Etholm-Idsøe fremholder at dersom man skal bruke fingeravtrykk til for eksempel betalingsløsninger må det kunne brukes av nær 100 prosent av befolkingen, noe små sensorer ikke kan i dag.

- Apple hevder for eksempel ikke at dette i dag fungerer for alle brukerne. Det er en forskjell å selge sensorer som en «kul greie» og noe som skal kunne benyttes av alle, sier han.

Innen smarttelefon-segmentet, som Etholm-Idsøe venter vil utgjøre om lag 40 prosent av det totale markedet for sensorer, mener han at trenden vil gå mot sensorer på baksiden av telefonen ettersom man da kan bruke pekefinger og langfinger.

- Kvaliteten på de to fingrene er bedre enn tomlene. I noen land har man også så store tomler at det i seg selv er et problem. Det at man må se en sensor for å bruke den er en feiloppfatning. Brukertester bekrefter dette, sier han.

- Et rotterace

Når det kommer til selskapets segmenter mener de å ha en ledende posisjon i de tradisjonelle markedene og innen notebooks.

Innen nettbrett-segmentet mener selskapet å ha sterk posisjonering, mens posisjonen er i bedring innen smarttelefoner.

Når det kommer til marginer sier Etholm-Idsøe at disse vil være sterke i det tradisjonelle markedet og gode innen notebooks og tablet.

- Innen smarttelefoner er det et rotterace på konkurranse, men store volumer. Dersom store aktører, som Apple, begynner å trekke i retning av større sensorer kan det segmentet bli veldig bra, sier han.

Under presentasjonen sa Etholm-Idsøe også at han mener at selskapets teknologi og konkurransefortrinn er godt beskyttet gjennom patenter, men også teknologiens kompleksitet.

 

Les også: - Nå får vi det fra alle kanter. Det er sterke krefter i sving her

Sjeføkonom om panikken: - Nå er markedene helt ute av balanse

- Det kommer en megakonsolidering

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Det er usikkerhet rundt oss:

Det er usikkerhet rundt oss
Statsminister Erna Solberg om fallet i aksjemarkedet
00:32
Publisert: