Davos (NTB): Det internasjonale pengefondet (IMF) advarer mot å kutte for tidlig i statlige hjelpetiltak mot virkningene av finanskrisen.

– Lederne må balansere ønsket om å begrense offentlige utgifter med faren for en ny resesjon, sa IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn under toppmøtet i Verdens økonomiske forum i Davos lørdag.

Strauss-Kahn frykter at alle finansielle virkemidler vil være oppbrukt, dersom finanskrisen tillates å vende tilbake med full styrke.

– Sannsynligheten er lav, men risikoen er høy. Veksten er bedre enn forventet, men den er fortsatt skjør og for en stor del understøttet av statlige midler, sa IMF-sjefen.

Strauss-Kahn påpekte også at oppturen foregår i ujevnt i ulike deler av verden. Han viste til at Asia og enkelte andre framvoksende markeder leder an, mens USA og Europa henger etter. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.